Ana Sayfa Haberler Kariyer ve İstihdam Piyasası Haberleri Zorlu İş Müla...

Zorlu İş Mülakatlarından Geçmek İçin Önemli Tavsiyeler

toptalent.co’dan Zorlu İş Mülakatlarından Geçmek İçin Önemli Tavsiyeler

Nitelikli kişilerin iş yaşamına kazandırılmasını amaç edinen ve her yıl binlerce genç yeteneğe en iyi şirketlerde kariyer yolunu açan en iyi yeteneklerin kariyer platformu toptalent.co, zorlu iş mülakatlarının üstesinden gelmek için önemli ipuçlarına dikkat çekiyor. Verdiği kariyer tavsiyeleriyle adayların zorlu mülakat süreçlerini rahatlıkla geçebileceklerini belirten toptalent.co, mülakata gitmeden önce ve mülakat sırasında yapılması gereken unsurlara vurgu yapıyor. Şirket geçmişinin araştırılması, uygun kıyafet seçimi, güler yüzlü ve kibar olma, sorulara hazırlıklı olma, istekli ve dürüst olma, yetkinlikleri aktarırken dikkat edilmesi gerekenler ve vücut dilinin doğru kullanımı konularının altını çiziyor.

Mülakata gidilen şirket hakkında detaylı bilgi edinin

Mülakat gerçekleştirileceği zaman şirketler, adayların kendilerini iyi tanıyor olmalarını istiyor. Şirket hakkında detaylı bilgiye sahip olan aday, o şirkette gerçekten çalışmak isteyen yetenek olarak düşünülüyor ve ön plana çıkıyor.

Şirket ve pozisyona uygun kıyafet seçilmeli

Mülakata giderken şirket ortamına uygun bir giyim, İK profesyonelleri tarafından adayların disiplinli ve prezentabl olduğu algısını yaratıyor. Bu nedenle mülakat sırasında şirketin genel kıyafet kodlarına uygun bir kıyafet seçilmelidir.

Güler yüzlü ve kibar olunmalı

Adayların güler yüzlü ve kibar olmaları, onların pozitif kişilikleri olduğu düşüncesini uyandırıyor. Günümüzde şirketler, işini iyi yapan adayların yanı sıra çalışma ortamına pozitif enerji iletebilecek adayları da öncelik sırasına ekliyor.

Sorulacak sorulara hazırlıklı olunmalı

Karşılaşabilecekleri klasik sorular için adaylar, önceden planlama yapıp cevaplarını hazır bulundurmalı. Kendisine yöneltilen soruları, açık ve anlaşılır bir şekilde karşı tarafa iletmeli. Ayrıca cevaplayamadığınız sorulara yanlış cevaplar vermek ya da karşı tarafı oyalamak yerine dürüstçe cevaplayamadığınızı söylemelisiniz.

Yetkinlikler karşı tarafa iyi aktarılmalı

Adayların iyi olduklarına inandıkları noktaları sade ve anlaşılır bir şekilde aktarmaları mülakat sırasında önem arz ediyor. Kendini beğenmiş bir tavır sergilememek adına adayların açıklayacağı detayları net ve çok uzatmadan aktarmaları gerekiyor.

İstekli ve dürüst olunmalı

İK profesyonelleri, istekli görünüp yetkinliklerin doğrudan ve dürüst bir şekilde aktarıldığı takdirde aslında mülakatların çok da zorlu bir süreç olmayacağını dile getiriyor. Neredeyse mülakat sırasında en önemli şeylerden birinin adayın istekli olduğunu göstermesi olduğunu söyleyebiliriz.

Vücut diliniz sizi her zaman ele veriyor

Ne söylenirse söylensin vücut dili kendisini bir şekilde ele veriyor. Göz teması kurmak, dik oturup ilgili olduğunu karşı tarafa hissettirmek, jest ve mimiklerin doğru kullanımı gibi noktalara dikkat edilmeli. Gerçeği olduğu gibi aktarmak, yetkinlikleri abartmamak da bir o kadar önemli.