Ana Sayfa Haberler Kariyer ve İstihdam Piyasası Haberleri İstanbul ve P...

İstanbul ve Paris, Tarihi ve Kültürel Miraslarıyla Yabancı Çalışanların İlk Tercihi

HSBC Grubu’nun ‘Expat Explorer’ anketine göre; tarihi ve kültürel zenginlikleri ile dünya genelinde en iyi şehir deneyimi sunan şehirler İstanbul ve Paris oldu.  

HSBC Grubu’nun 159 ülkeden 27 binin üzerinde yabancı çalışanın görüşünü alarak gerçekleştirdiği ‘Expat Explorer’ anketi, şehirlerin sunduğu olanakları kültürel aktivitelerin çeşitliliği, tarihi zenginlikler, deneyim ve yaşam tarzı bakımından inceliyor.

Anketin sonuçlarına göre tarihi ve kültürel mirasıyla İstanbul ve Paris; yabancı çalışanlara dünya genelinde en iyi deneyimi sunan şehirler olarak öne çıkıyor. İstanbul ve Paris’te yaşayan yabancı çalışanların yaklaşık üçte ikisi (%62) şehrin mimari yapısı, anıt ve parkları, tarihi ve kültürel dokusu açısından zengin olduğunu ifade ediyor. Bununla birlikte İstanbul’da yaşayan yabancı çalışanların %52’si İstanbul’u keşfetmek ve seyahat etmek için mükemmel bir şehir olarak tanımlarken, %44’ü ise restoran ve yemek kalitesinin yüksek olduğunu belirtiyor.

 

                   Yabancı çalışanlara tarihi ve   kültürel miraslarıyla en iyi şehir deneyimi sunan şehirler
1.     İstanbul & Paris (%62)
2.     Edinburgh (%58)
3.     Barcelona & Kahire (%52)
4.     Lizbon (%46)
5.     Buenos Aires (%45)
6.     Moskova (%44)
7.     Londra (%42)
8.     Meksiko & Prag & Viyana (%38)

 

Kültürel aktiviteleri ve sağlıklı yaşam tarzı ile en çok beğenilen şehirler

Anketin sonuçlarına göre; Berlin, Buenos Aires, Londra, New York ve Paris yabancı çalışanların sergi, tiyatro gibi kültürel aktivitelerin zenginliği bakımından en çok beğendiği şehirler olarak öne çıkıyor. Sidney ve Vancouver’da yaşayan yabancı çalışanlar ise yüzme havuzu, spor salonu gibi tesisler bakımından bu şehirlerin birçok aktivite olanağı sunduğunu ve şehre taşındıklarından beri fiziksel olarak daha aktif olduklarını belirtiyor.