Ana Sayfa Haberler Kariyer ve İstihdam Piyasası Haberleri Isbul.net Gez...

Isbul.net Gezer’den İş Arayanlara Yol Haritası

isbul.net Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gezer, iş arayanlara izleyecekleri yol ile ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. Gezer, “İşe girebilmekten daha önemlisi doğru işi seçebilmektir” dedi.

Gezer, İyi bir özgeçmişin önyazı ile başladığını vurgulayarak, “İş arayanların birçoğunun özgeçmişinde önyazı bulunmuyor. Önyazı yazmak son derece önemli. Gelen yüzlerce CV arasında önyazısı bulunan adaylar daha çok dikkat çekeceği gibi bu kısımda kendisini iyi ifade eden adayların görüşmeye çağrılma şansları daha yüksek olacaktır. Önyazıda dikkat edilmesi gereken nokta ise adayın o iş için uygun olduğunu anlatan farklı özelliklerine ve deneyimlerine kısaca yer vermesi” dedi.

isbul.net olarak adayları özellikle görüşme konusunda uyardıklarını belirten Gezer, “Sürekli olarak bir yerlerden çağrılıyorsanız, iş görüşmesi yapmak sizin için bir yerden sonra sıradan bir görüşme haline gelebilir. Bu noktada adayların iş görüşmesi ciddiyetini koruması ve gereken özeni göstermeleri önemli. Giyecekleri kıyafetleri firmaya göre spor ya da gündelik olabilir ama salaş olmamalı ve özenli olduğunu göstermeli” diye konuştu.

Gezer, “İşe girebilmekten daha önemlisi doğru işi seçebilmektir. Sürekli olarak kurumsal firmalarda çalışmış biriyseniz, kurumsallaşamamış bir firmayı seçmeniz halinde alışma ve uyum sorunu yaşayabilirsiniz bunun sonu da yeni iş arayışı olabilir. Bu sebeple adaylar aradıkları iş için minimum kriterleri belirleyip tercihlerini bunun üzerinden yapmalılar” ifadelerini kullandı. İHA

Kanal Finans’taki diğer kariyer ve istihdam piyasası haberleri