Ana Sayfa Haberler Kariyer ve İstihdam Piyasası Haberleri Isbul.net Gez...

Isbul.net Gezer: Maaş Değil Mutsuzluk İş Bıraktırıyor

isbul.net Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gezer, çalışanların iş seçerken maaşa önem verdiklerini, fakat işten ayrılırken maaşın ikinci planda kaldığını belirtip çalışanların istifa sebepleri arasında öncelikli sebep mutsuzluk olduğunu söyledi.

Firmalardaki iş aksaklıkları ve sıkıntıların önemli bir bölümünü kalifiye eleman kaybının oluşturduğunu bildiren isbul.net Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gezer, İşini iyi yapan bir çalışan işten ayrıldığında da yeri kolay dolmadığını belirtip, “Eleman değişikliklerinde yeni elemanların işe tam alışması için belli bir oryantasyon sürecini geçmesi gerekiyor, bu sürecin ise firmalara maliyeti yüksek olabiliyor. Çalışanlar iş seçerken maaşa önem veriyor. Fakat işten ayrılırken maaş ikinci planda kalır. Çalışanların istifa sebepleri arasında öncelikli sebep mutsuzluk. Mutlu çalışanlar sadece maaş sebebiyle işlerinden ayrılmayı düşünmüyorlar. Mutsuz çalışanların kaybını önlemek için yüksek maaş da yeterli olmayabiliyor” dedi.

Gezer, çalışma ortamının fiziksel ve psikolojik olarak çalışanları motive etmesi gerektiğini de belirterek, “Çalışılan ortam, ast ve üst ilişkileri, işçilere farklı muamele, sosyal haklar, terfi gibi konular çalışan kişilerin işyerine bağlılığını ve mutluluğunu direkt etkileyen faktörlerin başında geliyor. Bu konulara özellikle dikkat edilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. İHA

Kanal Finans’taki diğer kariyer ve istihdam piyasası haberleri