Ana Sayfa Haberler Kariyer ve İstihdam Piyasası Haberleri Eleman Bulmak...

Eleman Bulmak İçin Dansla “Daha İyi İş İçin” Bize Gelin Çağrısı

znur+Altunbilek_1

İşsizler İş, İşveren İşçi Bulamıyor… 

Eleman Bulmak İçin İşverenden İlginç Yöntem!  

Dansla “Daha İyi İş İçin” Bize Gelin Çağrısı 

Türkiye’de işsiz iş, işveren çalışan bulamamaktan şikayetçi… Ankaralı işveren, çalışan bulmak için ilginç bir yönteme başvurdu… 

Altunbilekler Marketler Zinciri “Kariyerim Altunbileklerde” sloganıyla düzenlediği danslı sokak gösterileriyle “Daha iyi iş imkanı için bize gelin” çağrısı yaptı…

TÜİK’in son verilerine göre Türkiye’de işsizlik yüzde 10,6. Yani her 10 kişiden 1’i işsiz. Gençlerde bu oran çok daha artıyor. OECD’nin son verilerine göre Türkiye’de 15-29 yaş arası 6 milyon genç işsiz. Buna karşın işveren ise çalışan bulamamaktan şikayetçi. Bu sorun perakende sektöründe daha da yoğun yaşanıyor. Perakende sektörü, bugüne kadar nitelik aramamasına karşın bir çalışanı ortalama 6 ay tutabilmekten şikayetçi. Ve sektör, işlerinin bir meslek olarak görülmesi için her yolu deniyor. Başkentte her semtte yer alan mağazalarıyla perakende sektörünün önemli oyuncularından biri olan Altunbilekler Marketler Zinciri de ilgi çekici bir uygulamaya imza attı. Yaz aylarında artan istihdam ihtiyacını karşılamak için farkındalık oluşturmayı hedefleyen Altunbilekler, Ankara’nın çeşitli semtlerdeki merkezi yerlerde gerçekleştirdiği “Kariyerim Altunbileklerde” adlı danslı sokak gösterileriyle iş arayanlara “daha iyi iş imkanı bizde” dedi.

Altunbilekler_Flash+Mob_2

GÖSTERİLER İLGİYLE İZLENDİ

Altunbilekler’deki iş imkanları ve kariyer fırsatları özel koreografiyle yapılan danslı sokak gösterileriyle tanıtıldı. Güvenpark, Dikimevi, Sincan Garı ve Batıkent Anıt Park’ta düzenlenen Flash Mob (bir anda beliren gösteri) gösterilerinde genç yeteneklerden oluşan ZNZ Dans grubu, hem yaptıkları danslarla büyüledi, hem de performanslarını izleyenlere dağıttıkları broşürlerle iş arayanları Altunbilekler’de çalışmaya davet etti.

Eğlenceli gösterileri ilgiyle izleyen, zaman zaman dans grubuna eşlik eden, fotoğraf ve videolarını çekip sosyal medyada paylaşan vatandaşlar, istihdam imkanlarının anlatıldığı broşürleri de dikkatle inceledi.

PERAKENDECİLİK BİR MESLEK

Etkinliğin mimarlarından Altunbilekler İnsan Kaynakları, İş Geliştirme ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Öznur Altunbilek, perakende sektörünün kanayan yarası olan nitelikli çalışan ihtiyacını her platformda dile getirmeye çalıştıklarını söyledi. Danslı sokak gösterileriyle, sadece Altunbilekler’in yaz aylarında artan personel ihtiyacı için farkındalık oluşturmayı değil perakendeciliğin bir meslek olduğuna dikkat çekmek için de düzenlediklerini vurgulayan Öznur Altunbilek, “Altunbilekler’de 72 mağazamızda 2 bin 500 çalışan istihdam ediyoruz. Perakende sektöründe toplam çalışan sayısı ise 2 milyona ulaşıyor. Personel sirkülasyonunun en fazla olduğu sektörüz. Çalışanlarımıza nitelik kazandırıyoruz, işi öğretiyoruz derken ayrılıp başka mesleklere yöneliyorlar. Tüm çabalarımıza karşın işe başlayan her bir çalışanın ortalama çalışma süresini 6 ayın üzerine çıkaramıyoruz. Sektör olarak işimizin bir meslek olarak görülmemesinin sıkıntısını yaşıyoruz” dedi.

DAHA İYİ İŞ İMKANI BİZDE

Altunbilekler’de meslek edinmek, perakende sektöründe kariyer sahibi olmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu belirten Öznur Altunbilek, şunları kaydetti:

“Daha İyisi İçin” çıktığımız yolda Bizim en büyük farkımız çalışanlarımız. Onlar bizim ailemiz ve en büyük gücümüzü oluşturuyor. Başarımızın sırrı çalışanlarımıza yaptığımız yatırımdır. Çalışan mutluluğu ve memnuniyeti üzerine kurduğumuz bu sistemle güvenle ilerliyoruz. Ücret politikalarımızı, çalışma koşullarını, sosyal politikalarımızı bu yönde oluşturduk. Çalışanlarımıza kariyer olanakları sunuyoruz. Maaşları asgari ücretin üzerinde tutarken, performanslarına, ustalıklarına göre yıldızlı çalışan olma, daha çok kazanma fırsatı sunuyoruz. Gerek Altunbilekler Akademi’de verdiğimiz eğitimler gerekse saha pratik çalışmalarımızla sadece çalışanların eğitimi değil kariyer planlama, terfi, nakil gibi profesyonel insan kaynakları uygulamalarının da sektöre entegre edilmesini amaçladık. “Kariyerim Altunbileklerde” sloganıyla gerçekleştirdiğimiz Ankara’nın ana arterlerinde düzenlediğimiz etkinliklerle de bizlerle çalışmak herkese ne kadar samimi, sıcak ve güvenilir bir ortamda çalışacaklarını hissettirmek istedik. “Daha iyisi için” birlikte çalışmaya, üretmeye var mısınız, “Yıldızlar Takımı”mıza siz de katılın dedik. Meslek edinmek ve perakende sektöründe kariyer sahibi olmak isteyen herkese kapılarımız açık.”

Kanal Finans’taki diğer kariyer ve istihdam piyasası haberleri