Ana Sayfa Haberler Kara Şahinler...

Kara Şahinlere Gücü TEI Verecek

Türk Genel Maksat Helikopteri Programı kapsamında Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile ana yüklenici TUSAŞ, ana alt yüklenici Sikorsky Aircraft arasında sözleşmenin imzalanması ile TEI, Kara Şahin helikopterlerine güç veren “T700-TEI-701D” motorunu üretecek.

Projede lisanslı motor üreticisi olarak yer alan TEI; motorun parça ve modül imalatları, motor montaj, test, satış ve satış sonrası lojistik destek hizmetleri faaliyetlerinin tamamının gerçekleştirilmesinden sorumlu olacak. TEI projede 109 helikopter için yedekleri ile birlikte 236 adet motoru teslim edecek.

109 ADET TESLİM EDİLECEK

TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut F. Akşit, projeye ilişkin olarak bilgilendirmelerde bulundu. İlklerin bu projede yer alacağına değinen Prof. Dr. Akşit, “Bir ilk olarak, motorun ömrü boyunca ihtiyaç duyulacak kritik parçaların yanı sıra; yanma odası gibi sıcak bölge parçaları TEI tarafından Türkiye’de üretilecek, motorların montajı ve testleri de TEI’de gerçekleştirilecek. Satış sonrası destek kapsamında, Türk nihai kullanıcıların envanterinde bulunan T700 motor ailesinin Depo Seviyesi Bakımını yerli üretim parçaları ile yapma imkanına haiz olacağız. Türkiye dışında tanımlanmış geniş bir coğrafya için de T700 motor kullanıcılarına depo seviyesi bakım hizmeti verebileceğiz. Bu program ile rekabetçi bir fiyatla tüm paydaşlara optimal fayda sağlamayı hedeflemekteyiz” dedi.

Öte yandan program kapsamında, 109 adet T70 Kara Şahin Helikopteri, 10 yıl süresince Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü olmak üzere 6 farklı kullanıcıya teslim edileceği öğrenildi. İHA