Ana Sayfa Haberler Zam Yapan Şir...

Zam Yapan Şirketler Kredi Paketinden Çıkarılacak

03.06.2020 – Zam yapan şirketler kamu bankalarının kredi paketinden çıkarılacak.

Kamu bankaları dün yaptıkları yeni kredi paketleri uygulamalarına dair ortak açıklamada ürünlerine zam yapan şirketlerin kredi paketi kapsamından çıkarılacaklarını duyurdu. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank yeni tip koronavirüs salgınından ekonomik ve ticari şartları etkilenen hanehalkı ile firmalara destek olmak için ürün kredi paketleri oluşturduklarını 1 Haziran günü açıklamıştı. Bununla birlikte ekonomiyi canlandırmak adına söz konusu bir paketin açıklanması bekleniyordu…

Bankalar dün yaptıkları yeni ortak açıklama ile teşvikleri bir fırsat olarak görerek tüketicilere avantaj sağlamayan, fiyatları yükseltmek üzere pozisyon alan şirketlere kapılarını kapamış oldular. Şirketler ancak 27 Mayıs’tan önceki fiyatlarına dönerlerse kredi paketleri kapsamına alınacaklar. Bankaların ortak açıklamasının detayları aşağıdaki şekildedir:

Kamu Bankaları Yeni Kredi Paketleri Uygulamaları Hakkında Açıklama Yaptı

Küresel çapta toplum sağlığını tehdit eden Covid-19 salgınından ekonomik ve ticari şartları etkilenen hanehalkı ile üreticilere/firmalara destek olmak için kamu bankalarımız tarafından yeni ürün kredi paketleri oluşturulmuş ve 1 Haziran itibariyle kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Açıklanan Sosyal Hayatı Destek, Tatil Destek, Taşıt Kredisi ve Konut Kredisi kredi paketlerimizle, yerli üretim yapan firmalarımıza destek olunması ve firmalar ile yapılacak anlaşmalar kapsamında müşterilerimizin ilgili sektörlerden alacağı ürün/hizmetleri uygun şartlarda finanse edebilmesi amaçlanmıştır.

Kredi kullandırım sürecinde, açıklanan kredi paketlerinin kapsamına ve amacına uygun olarak faaliyet gösteren firmalarla çalışılacak olup, sunulan uygun finansman imkanını, ürün veya hizmetlerinde fiyat artışı olarak müşterilere yansıtan firma olması durumunda ilgili firmalar kredi paketi kapsamı dışına çıkartılacaktır.

27 Mayıs 2020 tarihinden itibaren fiyat artışı yapmış olan firmaların da ürün ve hizmet fiyatlarını artış öncesi seviyeye çekmeleri koşuluyla kampanyalara katılması ve Bankalarımızla çalışmaları mümkün olabilecektir.

 

Kamu Bankaları Kredi Kartı Sistemlerini Birleştiriyor

20.09.2019 – Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank kart sistemlerini birleştirmek için, üç eşit ortaklı bir şirket kurmaya karar verdiler. Halkbank (HALKB), Vakıfbank (VAKBN) ve Ziraat Bankası (TCZB) ortaklığında kurulacak olan 21 milyon TL sermayeli Platform Ortak Kartlı Sistemler A.Ş.’ye ilgili bankalar %33,33’lük pay oranı ile iştirak edecekler.

3 kamu bankası kredi kart operasyonlarını da tek çatı altında toplayacakları bir şirket kuruyorlar. Her üç kamu bankasının bu şirkette eşit payları olacak. Yeni bir marka altında toplanacak kredi kart hizmetlerinin operasyonları da merkezileştirilmiş olacak. Hatırlanacağı üzere Vakıfbank YKB’nin Worldcard markasını kullanırken, Halkbank Paraf markasını kullanıyor.