Ana Sayfa Haberler Kalpazanlarda...

Kalpazanlardan Atatürk Resimli Arjantin Pesosu

1899806_2 (1)

Arjantinli kalpazanlar, Atatürk’ün resmini 100 Arjantin Pesosu’na bastı. Seyyar bir dövizciden aldığı paranın üzerinde Atatürk resmini gören bir Türk vatandaşı şaşkına döndü.

Arjantin’in tedavüldeki en değerli parası 100 pesoda Atatürk resmini gören Vahap Özdemir dolandırıdığını eve dönünce anladı. Şaşkınlığını gizleyemeyen Özdemir, “Para bozdurmak için bir seyyar dövizciye gittim. Yüklü miktarda para bozdurduğum için paraları hızlıca saymıştım o yüzden farkedemedim herhalde. Eve dönünce paraları tekrar sayarken bir kısmının sahte olduklarını anladım. İşin ilginç yanı Arjantinli kalpazan 100 pesonun üzerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün resmini koymuş.” diye konuştu.

Arjantin’e gelecek turistleri uyarmayı ihmal etmeyen Özdemir, “Arjantin’e gelince sokakta ‘Cambio! Cambio!’ diye basbas bağıran kişilere fazla güvenmeyin. Bazıları size de sahte para verebilir.” dedi.

Arjantin’de dövizciler resmi ve resmi olmayan iki kur kullanıyor. Arjantin’e gelen turistler dövizlerini daha değerli olduğu için resmi olmayan kura göre bozdurunca dolandırılabiliyor.