Ana Sayfa Haberler Kadınların Yü...

Kadınların Yüzde 96’sı Hayallerinden Vazgeçiyor

LEAD Network Türkiye, Migros’un ev sahipliğinde gerçekleştirdiği yılın son toplantısında Future Bright Araştırma Şirketi’nin kurucu ortağı Akan Abdula’yı misafir etti. Abdula, dernek üyeleriyle kadın tüketici davranışları üzerine yaptıkları araştırmanın sonuçlarının yanı sıra deneyimlerini de paylaştı.

Perakende ve tüketici malları sektörlerinde çalışan kadın liderleri destekleyen; üst düzey kadın yöneticilerin sayılarını artırmayı ve gelişimlerine katkıda bulunmayı misyon edinen LEAD Network Türkiye, Migros’un ev sahipliğinde yapılan 2017 yılının son toplantısında Future Bright Araştırma Şirketi’nin kurucu ortağı Akan Abdula’yı ağırladı. Toplantı, LEAD Network Başkan Yardımcısı ve Migros Ticaret A.Ş. Hızlı Tüketim Ürünleri Pazarlama Direktörü Aysun Zaman’ın ev sahipliğinde yapıldı. Migros Ticaret A.Ş. İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri Genel Müdür Yardımcısı Demir Aytaç’ın hoş geldiniz konuşmasının ardından Akan Abdula, LEAD Network Türkiye üyeleriyle Türkiye’nin kadın profili ve kadın tüketici davranışları hakkında çarpıcı araştırma sonuçlarını paylaştı. Buna göre; Kadınların, küçük yaşlarında iken yüzde 42’si hayal kurarken, yetişlinliğe ulaştıklarında verimli hayal kurma oranları yüzde 4’e düşüyor. Türkiye’de genç kadınların hayalleri ise evlenmek ve ev sahibi olmaya odaklanıyor. Evliliğin en büyük hayal olmasının sebeplerinden biri genç kadınların özgürlük arayışı. Türkiye’de kadınlar ortalama 24 yaşında evleniyor. Evlenme şekillerine bakıldığında yüzde 59’u görücü usulü ile evleniyor. Kadınların yüzde 71’i hayatını stresli buluyor. Kadınların yüzde 72’si “kadın çalışmalıdır” diyor ve en çok istenilen mesleği ise yüzde 33 ile öğretmenlik oluşturuyor. Bunun sebebi de öğretmenlikte uzun yaz tatillerinin olduğuna inanmaları. Her gün televizyon izleyen kadınların oranı yüzde 91.

Derneklerin faydası çok fazla

LEAD Network Türkiye gibi sivil toplum kuruluşlarının son yıllarda özellikle beyaz yakalı kadınların iş hayatındaki zorluklarla mücadelesinde farkındalık yaratma ve destek bulmada faydalı bulunduğunu söyleyen Akan Abdula, çalışmalarından dolayı LEAD Network Türkiye yönetimini ve üyelerini tebrik etti. Toplantıya, derneğe yeni üye olmak için gelen katılımcılar, LEAD Network Türkiye Başkanı Füsun Tavus’un LEAD Network’ü anlatan kısa sunumunun arkasından keyifli bir kahvaltı eşliğinde sektörün profesyonelleri ile tanışma ve kaynaşma fırsatı buldu.

Not: Perakende ve tüketici malları sektöründe çalışan, üst düzey kadın çalışanlar odaklı ilk ve tek, kar amacı gütmeyen dernek statüsünde olan LEAD Network’ün 43 ülkeden 1.750 üyesi bulunuyor. Türkiye’de Avon, Boyner, CarrefourSA, Colgate Palmolive, Crate and Barrel, Doğadan, Dr Oetker, Eczacıbaşı Profesyonel, EY, Hepsiburada, Huncalife, IKEA, Istanbul Business School, Jacobs Douwe Egberts Türkiye, KasapDöner, KCC, Komşu Fırın, LCWaikiki, Lila Kağıt, McDonalds, Metro Cash & Carry, Migros, P&G, PepsiCo, Popeyes, RB, Tadım Gıda, Tchibo Türkiye, Unilever, Yesim Textile, Yıldız Holding, Yörsan, Zorlu Gayrimenkul gibi farklı şirketlerin orta ve üst düzey çalışanlarından oluşan üyeleri olan LEAD Network Türkiye; Migros, CarrefourSA, Nielsen, Metro, Tchibo Türkiye, Coca Cola İçecek, Lila Kağıt, Chep, KasapDöner, Little Caesers, Jacobs Douwe Egberts Türkiye gibi firmalar tarafından kurumsal olarak da desteklenmektedir.