Ana Sayfa Haberler Kadına Şiddet...

Kadına Şiddete Güvenlik Yüzüğü

Kadına şiddeti önlemek için geliştirilen akıllı güvenlik yüzüğü, kadınların saldırıya uğrama ihtimallerine karşı tasarlanmış bir panik butonu niteliğinde oluşturuldu.

Turkcell’in kitlesel fonlama platformu Arıkovanı’nda kampanya başlatıldı. Wing Akıllı Güvenlik Yüzüğü, özellikle kadınların saldırıya uğrama ihtimallerine karşı tasarlanmış bir panik butonu. Yüzük şeklinde tasarlanmış cihazın üzerinde bulunan düğme aracılığıyla herhangi bir tehlike anında, kişinin yakınlarına SMS ya da uygulama bildirimiyle yardım çağrısı gidiyor. Wing, seri üretime geçebilmek için fon desteği bekliyor.

Şirket açıklamasına göre, parlak fikirleri ürüne dönüştüren girişimcileri, destekçilerle buluşturduğu kitlesel fonlama platformu Arıkovanı, yeni projelere kapılarını açmaya devam ediyor. Platformda yer alan yeni proje Wing Akıllı Güvenlik Yüzüğü, kitlesel fonlama kampanyasını başlattı. Seri üretime geçmek için 100 bin TL toplamayı hedefleyen Wing’ ekibi, her 129 TL’lik destek karşılığında bir adet Wing Akıllı Güvenlik Yüzüğü’nü Mart 2018’de destekçilerine teslim etmeyi hedefliyor. Saldırıya uğrama ya da benzeri durumlarda kullanılabilecek akıllı güvenlik yüzüğü Wing, temelde bir panik butonu görevi görüyor. Çalışmalarını sürdüren Kuixo Bilişim Teknolojileri tarafından geliştirilen ürün, dışarıdan bakıldığında sıradan bir yüzük olarak görünüyor, alt kısımda bulunan buton sayesinde kullanıcısının imdadına yetişiyor.

SMS ile yardım çağrısı

Bir mobil uygulama yardımıyla kullanılan Wing, panik anında daha önceden belirlenmiş kişilere SMS veya bildirim göndererek kullanıcısının tehlikede olduğunu haber veriyor. Lokasyon bilgilerini de paylaşan Wing’in, Türkiye’de kadınlara yönelik olarak sık sık yaşanan saldırı durumlarının önüne geçmeyi hedefliyor. İHA