Ana Sayfa Haberler İstiridye Man...

İstiridye Mantarı Kazandıracak

Giresun’da alternatif tarım ürünleri tanıtılması amacıyla Dereli ilçesinde ‘İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği’ projesinde atılan adımlar ilk meyvesini vermeye başladı.

Dereli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce hazırlanan proje kapsamında Nisan ayında Biyolog Fatma Şimşek, tarafından hayata geçirilmişti.

Projede besiyeri (kompost) olarak kullanılacak buğday samanına pastörizasyon işlemi uygulandıktan sonra misel ekimine geçilmiş, hazırlanan mantar kitleri 10’ar kiloluk poşetlere konularak misel bağlama süreci için beklemeye alınmıştı. Bir buçuk ay gibi kısa bir sürede ilk mantarlar çıkmaya başladı.

Projenin aşamalarını görmek ve ilk mahsulü incelemek için Dereli Kaymakamı Gökhan Öztürk ve İlçe Tarım Müdürü Talip Turan, Bahçeli Mahallesi’ndeki işletmeyi ziyaret etti.

Ürünün gelişim süreci hakkında yetkililere bilgi veren işletmeci Biyolog Fatma Şimşek uzun vadede istiridye mantarı yetiştiriciliğini ekonomiye kazandırmak istediklerini söyledi.

Şimşek, “ bölge için önemli bir atılım olduğunu düşünüyorum, bu ve bunun gibi projelere destek verenlere teşekkür ediyorum. İnşallah mahsulümüz her geçen gün daha belirgin hale gelecek ve ekonomik olarak kazandırtmaya başlayacaktır” dedi. İHA