Ana Sayfa Haberler İşadamı Yaşar...

İşadamı Yaşar Yüksek: Canlı Yaşasa Ay’a Bile İhracat Yapabilirsiniz

Dış ticaret ve ihracat konularında rekor denilecek başarılı işlere imza atan İzmirli duayen işadamlarından Yaşar Yüksek, Alsancak Rotary Kulübü’nün konuğu oldu, üyelere tecrübelerini aktararak ihracatta başarının sırrını anlattı. İş dünyasına seslenen Yüksek, “Kaliteli ürünü zamanında alıcısına ulaştırırsanız, iç savaş olan Sudan’a bile mal satabilirsiniz. Hatta canlı yaşasa Ay’a bile ihracat yapabilirsiniz” dedi.

İhracatta 50 yılı geride bırakan İzmirli Yaşar Yüksek, Alsancak Rotary’nin ev sahipliğinde Swiss Otel Büyük Efes’te düzenlenen etkinlikte, “Türkiye için bir kalkınma fırsatı olarak vadeli akreditif” konusunda sunum yaptı. İhracatta püf noktanın dürüstlük ve zamanında iş yapmak olduğuna dikkat çeken Yüksek, “Dürüst olmak ve söz verdiği sürede malı alıcısına ulaştırmak ihracatın olmazsa olmazı. Bu iki temel konu tüm dünyaya ve özellikle Amerika’ya ihracat yapacak işadamlarının temel prensibi olursa, yüzde yüz başarı garantidir. Ben ticaret hayatımdaki başarımı buna borçluyum. İş hacmi ne olursa olsun kaliteli ürünü zamanında alıcısına ulaştırırsanız, iç savaş olan Sudan’a bile mal satabilirsiniz. Hatta canlı yaşasa Ay’a bile ihracat yapabilirsiniz” diye konuştu.

Teşekkür belgesi verildi

Alsancak Rotary Kulübü Başkanı Arda Işık ise Türkiye’yi hedeflerine ulaştırmada ekonominin omurgasını oluşturan ihracatın büyük önem taşıdığını belirtti. Bu nedenle Türk ihracatçısının uluslararası arenanın tüm kurallarını bilerek hareket etmesinin, ticaret hayatında başarıyı beraberinde getireceğini ifade eden Işık, “İzmirli ihracatçıların tecrübelerini paylaşmaları, birikimlerini genç nesle aktarması bir görev. Onların sayesinde çok daha hızlı yol alma imkanına kavuşacağız” dedi. Işık, katılımından dolayı Yaşar Yüksek’e teşekkür belgesi sundu. İHA