Ana Sayfa Haberler İş Fikirleri ve Girişimcilik Haberleri Türkiye&#8217...

Türkiye’de Melek Yatırımcılık 10 Sene İçinde Patlama Yapacak

J.Behrendt

BIC Angel Investments, Melek Yatırımcı Semineri’nde sektörün en önemli isimlerini bir araya getirdi 

BIC Angel Investments, Sina Afra, Cenk Bayrakdar, Prof. Dr. Erhan Erkut, Dr. Recep Bildik, Dr. Joachim Behrendt ve Duygu Öktem’in katılımıyla Melek Yatırımcı Semineri’ni gerçekleştirdi.  

Melek yatırımcılığın temellerinden, melek yatırımcı nasıl para kazanır konusuna kadar geniş bir yelpazede ele alınan sektörün Türkiye’de gelişimi ve ilerleyişi gözler önüne serildi. Duygu Öktem’in moderatörlüğünde gerçekleşen “Melek yatırımcı nasıl para kazanır?” panelinde sektörün önde gelen isimleri deneyim ve görüşlerini paylaştı.

13 Kasım Perşembe Günü Divan Brasserie Beyoğlu’nda gerçekleştirilen etkinlikte BIC Angel Investments kurucusu Dr. Joachim Behrendt Türkiye’de melek yatırımcılığın Avrupa ve Amerika’daki gelişmiş örneklerine göre henüz emekleme aşamasında olduğunu söyleyerek erken aşama desteğin Türkiye’de daha önemli olduğunu vurguladı. Türkiye’de melek yatırımcı olmakla ilgili teoremlerini açıklayan Behrendt, melek yatırımcılığın cesaret ve dayanma gücü gerektirdiğini belirtti. Para ve zaman yatırımının önemine işaret eden Behrendt melek yatırımcılığın profesyonellik gerektirdiğini belirtti.

Joachim Behrendt, girişim projelerini fikir aşamasından itibaren takibe almanın önemine değinerek, girişimlerin başarılı olabilmesi için konunun uzmanı ve tecrübe sahibi mentörlerle bire bir eşleştirilip yoğun bir iş birliğine girerek çalışmalarının gelişimleri açından çok faydalı olacağını vurguladı. Bu çalışmanın ardından girişimlerin melek yatırıma hazır olacağını belirten Behrendt, BIC Angel Investments olarak tohum ve tohum öncesi olmak üzere iki programlarının bulunduğunu belirtti.

Melek yatırımcının en önemli değerleri profesyonellik, itibar ve sektör bilgisi 

MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut katılımcılara Melek Yatırımcılığın Tanımı ile ilgili bilgiler sundu. Melek yatırımcının sermaye desteğinin yanı sıra aslında en değerli katkısının deneyimi, bilgi birikimi, itibarı ve iş ilişkileri olduğunun altını çizdi. Erhan Erkut Türkiye’deki girişimcilik konusunda üniversitelere çok önemli bir rol düştüğünü söyledi. Son dönemde üniversitelerde kurulan Teknopark, Kuluçka Merkezleri ve Hızlandırıcı ofislerin başlangıç olarak önemli olduğuna dikkat çeken Erkut, bu girişimci merkezlerinin en az Türkiye’deki üniversite sayısınca arttırılarak, Türk ekonomisinin ihtiyacı ile girişimci ve istekli Türk gençliğinin aynı paydada buluşmasıyla Türkiye’de ekonomik bir başarıya imza atılabileceğini ekledi.

Borsa İstanbul Direktörü Dr. Recep Bildik Melek Türkiye’de girişimciliği destekleyecek ve yatırımcılara için yeni fırsatlar sunmayı hedefleyen “Borsa İstanbul Özel Pazar”ı dinleyicilere tanıttı. Dr. Recep Bildik, Özel Pazar’ı, halka açılmadan finansman, likidite ve yeni yatırım ihtiyaçlarını karşılamak için şirketler, şirket ortakları ve yatırımcıları web tabanlı bir platformda buluşturan bir pazar yeri olarak tanımladı.

Melek yatırımcılık 10 senede büyük sıçrama yapacak

Seminer kapsamında son olarak Pilott Hızlandırma Programı Koordinatörü Duygu Öktem moderatörlüğünde “Melek Yatırımcı Nasıl Para Kazanır?” konusunun irdelendiği panel kapsamında görüşlerini paylaşan Sina Afra son dönemde Türkiye’de melek yatırımcılık ekosisteminin devlet, üniversiteler, teknoparklar, melek yatırımcılar, melek yatırım ağları, girişimcilerle hızla geliştiğini ancak özellikle girişimlerin hızlı büyüme noktasına geldiği zaman yatırım ve yatırımcı konusunda henüz önemli bir sıkıntısı olduğuna dikkat çekti. Afra, gelişim aşamasındaki melek yatırımcılığın Türkiye’de 10 sene içerisinde çok büyük bir sıçrama yapacağını söyledi.

Revo Capital kurucusu Cenk Bayrakdar eski usulle para kazanma devrinin bittiğini ve yeni ekonomide para kazanma döneminin girişimcilik ve melek yatırımcılık olduğuna dikkat çekti. Yatırım yaptıkları şirketlere en az haftada bir gün ayırdıklarını söyleyen Bayrakdar, parayı yatır ve kazan devrinin sona erdiğini karşılıklı katma değerli bir ilişki türünün ortaya çıktığı ve başarı olduğunu söyledi.

Kanal Finans’taki diğer iş fikirleri ve girişimcilik haberleri