Ana Sayfa Haberler İş Fikirleri ve Girişimcilik Haberleri Özdilek Genç ...

Özdilek Genç Girişimcilere Başarının Yollarını Anlattı

26.10.2017 – Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, iş hayatında başarılı olmanın yollarını gençlerle paylaştı.

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin ‘Girişimcilik ve Gençlik’ konulu konferansına katılan Hüseyin Özdilek, ufak yaşta kardeşleriyle öksüz kaldığını, babaannesi, annesi ve iki kız kardeşi ile birlikte hayatlarını sürdürdüklerini anlattı. Tütün tarlasında ve kiremit fabrikasında çalıştığını, pazar yerlerinde ve kahvehanelerde çakmak taşı sattığını, bisikletle su dağıttığını dile getiren Özdilek, 15 yaşından Tokat Erbaa’dan Bursa’ya taşındıklarını, burada dayısının havlu mağazasında çalışmaya başladığını söyledi. Ulu Cami ve Orhangazi Camii arasındaki dükkanlarda 1967’den 1971’e kadar 18 bin lira sermayeli bir evi satarak havlu mağazası açtıklarını anlatan Özdilek, sabahtan akşama kadar işini haz duyarak yaptığını dile getirdi.

Bir iş adamının ‘Hayat mücadele değildir, mücadele hayattır’ sözünü hatırlatan Özdilek, “İnsan yokluk çekebilir, ekmeğiniz bile olmayabilir. Ama ertesi gün mücadeleye devam ederek o ekmeği bulmak zorundasınız. Yorulabilirsiniz, ancak hangi iş olursa olsun çalışmaktan kaçmayın. Kimsenin önüne hayat altın tepside sunulmuyor. Babanız tarafından altın tepside sunulsa dahi onu doğru sevk ve idare edemezseniz hazıra hazine dayanmaz. Helal kazancın peşinden koşun. İşinizi de severek ve isteyerek yapın. Şükretmesini bilmeyen insan mutluluğu yakalayamaz. Şükretmek için önümüzde çok örnek var. Suriyeli komşularımızı görüyoruz. Ülkemize çok şey borçluyuz. Bizden önceki nesillerin vergileriyle yapılan okullarda bedava okuduk, yollarında yürüdük, hastanelerinde tedavi olduk. Bizler de sonraki nesillere müreffeh, bilimde ve teknolojide gelişmiş ülke bırakmak hepimizin görevidir” dedi.

Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni tarafından iş adamı Hüseyin Özdilek’e plaket takdim edildi.

Kanal Finans’taki diğer iş fikirleri ve girişimcilik haberleri