Ana Sayfa Haberler İş Fikirleri ve Girişimcilik Haberleri Monument ve T...

Monument ve Teleporter Dünyanın En Gözde Girişimleri Arasında

 

INNOGATE firmalarının büyük başarısı:

MONUMENT VE TELEPORTER DÜNYANIN EN GÖZDE GİRİŞİMLERİ ARASINDA!

İTÜ ARI Teknokent’te yetişen yeni nesil deneyim platformu Teleporter ve USB disk sürücülerini güvenli bir “kişisel bulut” alanına dönüştüren Monument, Wired UK tarafından yayınlanan Avrupa’nın En Gözde 100 Girişimi Listesinin İstanbul bölümünde yer almaya hak kazandı.

Kullanıcılarının katılmak istediği canlı spor, müzik ve e-spor etkinliklerini yerindeymiş gibi deneyimlenebilme avantajı sunan Teleporter ve yapay zeka teknolojisinden yararlanan, resim ve videolar için geliştirilmiş dünyanın ilk yapay zeka destekli kişisel bulut sistemi Monument, Wired UK’in Avrupa’nın En Gözde 100 Girişimi listesinin İstanbul bölümünde yer almaya hak kazandı. Listede, İTÜ ARI Teknokent’in İstanbul Kalkınma Ajansı’nın verdiği destekle hayata geçirilen projesi INNOGATE Programı’nda yer alan firmalarından Teleporter ve Monument de yer alıyor.

Listede İstanbul ile birlikte Berlin, Londra Paris, Tel Aviv, Barselona, Amsterdam, Stockholm, Lizbon ve Helsinki’den de girişimler bulunuyor.

 

300 bin doların peşinde

INNOGATE Programı’nın yanı sıra İTÜ Çekirdek’in girişimcilik yarışması Big Bang 2016’da dereceye giren ekipler arasında yer alan Teleporter aynı zamanda küresel bir startup etkinliği olan G-Startup Worldwide’da 300.000 dolarlık büyük ödülü kazanmak için yarışacak. 67 ülkeden 1000’in üzerinde başvuru yapılan yarışmada ilk 10’a giren startuplar büyük ödülün sahibi olacak. Teleporter şu an için finale adını yazdırmayı bekleyen son 50 firma arasında yer alıyor.

INNOGATE firmalarından Monument ise şık ve küçük boyuttaki donanımı ve donanıma entegre kişisel bulut yetenekleri ile bir bilgisayara veya abonelik gerektiren bir bulut servisine ihtiyaç duymaksızın, telefon ve diğer akıllı cihazlarda çekilen resim ve videoları bu cihazlardan otomatik olarak topluyor. Dokümanların zamana ve yere göre kategorize edilmesini sağlıyor.

Teleporter hakkında

Kullanıcılarının katılmak istediği canlı spor, müzik ve e-spor etkinliklerini oradaymış gibi deneyimlenebilmesini sağlayan sanal gerçeklik teknolojisine dayalı yeni nesil bir deneyim platformudur. Dünyanın neresinde olursa olsun kullanıcının ve bu sistemi kullanan diğer arkadaşlarının etkinlik alanında birer avatar olarak görmesini, onlarla iletişim kurmasını ve etkinlik atmosferinin keyfini beraber çıkarmasını sağlar. Bu deneyimi yaşayabilmek için bir sanal gerçeklik gözlüğü ve içine yerleştirilen bir akıllı telefon yeterli oluyor. Ayrıca çok daha gelişmiş VR cihazlarıyla da aynı deneyimin yaşanmasına olanak sağlayan bir platform. Teleporter, insanların yıllar önce radyo ile dinlemeye, sonrasında TV ve internet ile izlemeye başladığı uzaktaki etkinlikleri geleceğin medyasına taşıyarak nerede olunursa olunsun kişilere bu keyfi yaşayabilme imkan tanıyor. Firmayla ilgili detaylı bilgiye http://www.teleporter.tv/ linkinden ulaşılabiliyor.

 

Monument hakkında

Şık ve küçük boyuttaki donanımı ve donanıma entegre kişisel bulut yetenekleri ile Monument, ayrıca bir bilgisayara veya abonelikli bir bulut servisine ihtiyaç duymaksızın, telefon ve diğer akıllı cihazlarda çekilen resim ve videoları bu cihazlardan otomatik olarak topluyor. Dokümanların zamana ve yere, göre kategorize edilmesini sağlıyor. Monument, yüklenen dosyaları analiz edebilme ve yüz tanıma özellikleri sayesinde dosyaları içindeki kişilere göre de gruplandırabiliyor. Bu özelliği ile Monument, resim ve videolar için geliştirilmiş dünyanın ilk yapay zeka destekli kişisel bulut sistemi olma niteliğine sahip.

Donanım yeteneklerini bulut depolama işlevleriyle birleştiren Monument, gizlilik, hızlılık, uzaktan erişilebilirlik ve geniş bellek gibi özellikleriyle yeni nesil depolama cihazları veya alternatif bulut servisleri arasında da öne çıkıyor. Böylece, tamamen kişiye özel bir depolama alanı yaratan Monument, yerel veya uzaktaki kullanıcılar için güvenli paylaşım özelliğine de sahip.

Bulut servislerine Internet üzerinden resim ve video gibi dosyaları depolamak için ödenen aylık üyelik ve kullanım ücretlerini de ortadan kaldıran Monument cihazına ayrıca USB ya da sabit disk bağlanarak saklama kapasitesi artırılabiliyor. Firmayla ilgili detaylı bilgiye https://getmonument.com/ linkinden ulaşılabiliyor.

 

INNOGATE hakkında

INNOGATE programı, yerli markaların küresel bir markaya dönüşme sürecinde karşılaştıkları zorluklara karşı çözüm sunmak hedefiyle, İTÜ ARI Teknokent ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) ortaklığında 1.5 senelik bir çalışma sonucu hayata geçirildi. Eğitimlerden proje geliştirmeye, pazar stratejileri oluşturmaktan ürün üretmeye çok kapsamlı bir program olan INNOGATE ile firmaların, Türkiye’yi AR-GE ve temel kaynaklarının merkezi olarak konumlayabilmesi hedefleniyor. Program ile aynı zamanda Amerika pazarına satış ve pazarlama yapabilecek olan firmalar aracılığıyla hem ülke ihracatının artması hem de kalifiye insan gücünün Türkiye’de kalması amaçlanıyor.

 

Kanal Finans’taki diğer iş fikirleri ve girişimcilik haberleri