Ana Sayfa Haberler İş Fikirleri ve Girişimcilik Haberleri 17 Yaşındaki ...

17 Yaşındaki Genç Girişimci Bir Milyon Arıya Bakıyor

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, 17 yaşındaki bir genç, internetten araştırarak başladığı arıcılıkta yaklaşık bir milyon arıya bakıyor.

Kurşunlu Mahallesi’nde ikamet eden 17 yaşındaki Mehmet Durak, iki sene evvel merakla başladığı arıcılığı başarılı bir şekilde sürdürüyor. Durak, bir kovanla başladığı arıcılıkta şu an 11 kovanı ve bir milyon arısı ile bal üretiyor.

2013 yılında ailesiyle gittiği misafirlikte arıcılık üzerine konuşulanları merak ederek bu işe başladığını belirten Mehmet Durak, “Misafir olduğumuz yerde bize arı oğlundan bahsetmişlerdi. Tesadüfen tarlalarında denk gelmiş. Bu benim çok ilgimi çekti. Daha sonra internette araştırmaya başladım. Benim bu konu üzerine merakım giderek artmaya başladı. Köyümüzden birinin yanına gittim ve bana arıcılığı anlattı. Sonra bir kovan alıp bakmaya başladım. Zamanla bunu hobiden ziyade ileriye dönük düşünmeye başladım. Bir kovan ile başladım ve geçen sene oğul yöntemleri ile 4 kovana kadar çıktım. Bu sene 11 tane kovanım var. 11 kovanın 4 tanesinden bal almayı düşünüyorum. Diğerleri seneye hazırlık olarak duruyor. Bunu ilerde de meslek olarak yapacağım. Benim yaşım küçük olduğu için bana çok yardımcı oluyorlar” dedi.

Durak, “Arılara baktığımı kendi yaş grubumdaki arkadaşlarıma anlattım. Arkadaşlarımın hiç ilgilisini çekmedi. Bununla uğraşacağıma teknoloji ile uğraşmamı söylediler. Arıcılıkta çok başka bir şey var. Arılarla ilgilenince çok rahatlıyorum. Onlara bakarken her şeyi unutuyorum. Teknolojiden çok benim ilgimi arılar çekiyor” diye konuştu.

Şu anda sadece akrabalarına bal verdiğini belirten Mehmet Durak, “Şu anda çıkan balı akrabalarımız ile paylaşıyoruz. Dışarıya bal satmıyorum. İlerleyen yıllarda pazarlama yapmayı düşünüyorum. Allan nasip ederse polen, propolis, arı sütü gibi ürünleri de çıkaracağım” dedi.

Durak, askere gidene kadar kovan sayısını 50’ye çıkarmayı planladığını anlatarak, “Ana arı üretmek istiyorum. İnşallah ileride bunları başaracağım. Şu anda 11 kovanda yaklaşık 1 milyon işçim var” şeklinde konuştu. İHA

Kanal Finans’taki diğer iş fikirleri ve girişimcilik haberleri