Ana Sayfa Haberler İş Fikirleri ve Girişimcilik Haberleri Hükümdar Bili...

Hükümdar Bilişim’e Göre Web Tasarımın Önemi

Web sitesi yapmanın ilk mertebesi domain seçmek ve almaktır. Domain demek alan isimi demektir, başka bir deyişle web sitesinin ismidir.

Hükümdar Bilişim Web tasarım her vakit müesseseler ve kişiler için birincil ve resmi bilgilendirme kanalı olmuştur. Günümüzde internete erişim hızının da bir hayli artması ile, sadece metin muhteva değil zengin medya tecrübesi’nin de tüketiciye eriştirilmesi kolaylaşmıştır. Bunlardan ayrı olarakta videolar ve yüksek çözünürlüklü resimler de eş zamanlı olarak kolay upload edilmekte.

Böylelikle birçok kişi evinden dışarı çıkmadan, istediği zamanda istediği bilgili web sayfalarından alabilmektedirler. Tüketici tarafındaki bu devrime ZMOT (Zero Moment of Truth) denilmiştir. Bu sebeple müesseseler internette en iyi ve tesirli biçimde var olmak hesabına web tasarım yatırımlarını arttırmışlardır.

Web Tasarım (İnternet sitesi) Nasıl Yapılır?

Rastgele bir bilgiyi, ürünü, hizmeti, kişiyi, müessesesi, markayı vb şeyleri temsil edebilmesi emeliyle, internet ağının alt yapısında bulunan alana internet sitesi denir. Dijital dünyanın gelişmesiyle beraber internet sitelerinde de oldukça yüksek bir artış görülmektedir. Peki internet site nasıl yapılır? Web sitesi yapma işleminde kimi mertebelerden geçmek gerekmektedir. Bu mertebelerin neler olduğunu aşağıdaki başlıktan öğrenebilirsiniz.

Web Sitesi Nasıl Kurulur?

Domain Seçimi ve Satın Alınması

Web sitesi yapmanın ilk mertebesi domain seçmek ve almaktır. Domain demek alan isimi demektir, başka bir deyişle web sitesinin ismidir. Domain seçerken projenizle ilgili olmasına dikkat etmelisiniz. Zira internet site isminiz projenizle ne kadar ilgiliyse arama motorlarında üst sıralara çıkmanız o kadar acele edecektir. Sözgelişi; sanat kursları veren bir firmanın tanıtımı için internet sitesi kurmak istiyorsunuz. “Bu internet sitesini kurarken firmanın isminin olduğu bir domain seçmeniz gerekir. Şayet değişik bir internet sitesi tarafından kullanılıyorsa en uygun olan domain neyse onu seçmenizi öneririz.”

Hosting Hizmeti

Hükümdar Bilişim hizmetleri olarak İnternet sitesi yapma evrelerinden ikincisi hosting hizmeti alma evresidir. Alan isminizi seçtiniz ve satın aldınız. Ancak internet sitenizin kurulabilmesi için bu alan ismini barındıracak bir sunucuya sahip olmalısınız. Türkiye’de hizmet verecek bir web sitesi yapıyorsanız buna uygun hosting firması seçmelisiniz.

Web Sitesi Tasarımı

Web tasarım mertebesine geçmeden önce ihtiyaç duyulan yazılım kodlama dillerini biliyor olmanız gerekmektedir. Ters takdirde istediğiniz neticeye erişmeniz ve web sitesi yapma işlemini ajanslara bırakmanız gerekir. Tasarımınızı tamamlayabilmek istiyorsanız HTML ve CSS3 dillerini bilmeniz gerekmektedir. Ayrıca ortaya profosyonel ve kaliteli bir iş koymak istiyorsanız bu dillerin yanında Jquery ve Javascript dillerini de biliyor olmanız gerekmektedir. Bu dilleri biliyorsanız gelişmiş not defteri yazılımlarını kullanarak web sitesi yapma işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz.

Ayrı olarak web sitesi yazılımını yaparken SEO uyumlu, mobil uyumlu ve idare oturumu uyumluluğuna dikkat etmelisiniz. Burada dikkat etmemiz gereken en önemli kurallardan biri de kod satırından sonra hangi işlev için bu kodu yazdığınızı bilmek. Bu durum hangi dili kullanırsanız kullanın hepsinde geçerli olmaktadır. Bunun önüne geçebilmek için ise her kod satırından sonra hangi işlev için bu kodu yazdığınızı belirterek bu sorunu da atlatmış olursunuz.

Web sitenizin bir iskeletini çıkarın ve bu iskelette grafiklerin olmasına özen gösterin. Tasarımlar için oldukça ehemmiyetli olan grafikleri seçerken anlaşılabilir olmasına, özgün olmasına ve farklı aletlerle uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. Bütün aşamaları tamamladığınızı varsaysanız bile işinizi hemen bitirmeden mobil ve masaüstü aletlerinde web sitenizin kalitesini incelerseniz, hem eksikleriniz var mı bunları görmüş olur hem de daha kaliteli iş ortaya koymuş olursunuz. Dolayısıyla işinizi bitirdikten sonra bunları kontrol etmeyi unutmayın.

Yönetim Oturumu Yapımı

Web sitesi yapma mertebelerinden biri de yönetim oturumu oluşturmaktır. Yönetim oturumunu oluştururken PHP yazılım dilini kullanmalısınız. Güvenlik açısından en çok kullanılan yazılım dilidir ve açık kaynaklı olduğu için geliştirilebilir özelliktedir. Şayet PHP dilini bilmiyorsanız yönetim oturumu oluştururken bu dile hakim birinden yardım almalısınız. Ters takdirde hem zamanınız hem emeğiniz boşa gidecek ve hem de web sitenize zarar vereceksiniz.

Web Sitesini Yayınlamak

Yaptığınız işin en kolay ve son aşaması olan durumdur. Eksikleriniz var mı?, bir yerde hata yaptınız mı? bu soruların cevabını merak ediyorsanız da web sitenizi yerelde çalıştırarak sorularınızın cevabını bulabilirsiniz. Daha sonra web sitenizi hosting hizmeti aldığınız alana taşımalısınız. Domain adresinizi bu alana girdikten sonra tüm dosyalarınızı transfer edin ve web sitenizin kullanıcıların kullanımına açılmasını bekleyin.

İş fikirleri üreten sizlere faydalı içerikler sunacak, bilgisayar mühendisi, yazılım mühendisi ekibi ile sektörde büyük markalara kurumsal hizmet veren hükümdar bilişim bu alanda sizlere destek verebilir. Hükümdar bilişim iletişim sayfasından bizi ziyaret edebilir fikir almak için whatsapp veya telefon ile iletişim kurabilirsiniz.