Ana Sayfa Haberler İş Fikirleri ve Girişimcilik Haberleri Girişimci Ada...

Girişimci Adaylarına Eğitim Verecek Gönüllüler Yetiştirilecek

Habitat Derneği, İMECE Programı kapsamında Suriyeli girişimci adaylarına eğitim verecek eğitmenler yetiştirecek. 19 – 23 Temmuz tarihleri arasında Kuşadası’nda verilecek eğitimde, 13 ilden gelen yaklaşık 60 gönüllü, finansal okuryazarlık ve bilgisayar okuryazarlığı konusunda uzmanlaşacak. Gönüllü eğitmenler ile Türkiye’nin dört bir yanında yüzlerce kişiye ulaşılması hedefleniyor.

Habitat Derneği’nin, Suriyeli mültecilerin ekonomiye kazandırılması için Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ile birlikte hayata geçirdiği İMECE Programı kapsamında, Suriyelilere finansal okuryazarlık ve bilgisayar okuryazarlığı eğitimi verecek eğitmenler yetiştirecek. 19 – 23 Temmuz tarihleri arasında Kuşadası’nda gerçekleşecek eğitime, 13 farklı ilden gelen yaklaşık 60 gönüllü katılacak. Eğitmen eğitimi ile birlikte İMECE Programı’nın daha geniş kitlelere ulaşıp, Suriyeli mültecilere mesleki ve beceri geliştirmede daha çok fayda sağlanması hedefleniyor.

Binlerce Kişiye Ulaşılacak

İMECE Programı’nın geniş kitlelere ulaşmasının önemine değinen Habitat Derneği Genel Koordinatörü ve İMECE Programı Direktörü Başak Saral,İMECE Programı’nın devamlılığını sağladığımız bu dönemde, programı daha da sürdürülebilir hale getirmek ve etki alanını daha da genişleterek, olabildiğince çok kişinin hayatına dokunmak amacıyla öncelikle eğitmenlerimizi eğitiyoruz. Her bir eğitmenimiz ilerleyen süreçte en az 100 Suriyeliye destek olacak. Böylelikle binlerce kişiye ulaşmış olacağızaçıklamasında bulundu.

Kanal Finans’taki diğer iş fikirleri ve girişimcilik haberleri