Ana Sayfa Haberler İş Fikirleri ve Girişimcilik Haberleri İş Fikirleri-...

İş Fikirleri- Ev Hanımı Aysel Erkal, Ütücafe Projesiyle Türkiye’de İlki Gerçekleştirdi

İzmir’in Bayraklı ilçesinde, belediyenin açtığı kurslara katılan ve başarıyla tamamlayan ev hanımı Aysel Erkal, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’ndan (KOSGEB) aldığı kredi ile Türkiye’de ilk olan ’ütücafe’ isimli iş yerini açtı.

İzmir’de yaşayan ev hanımı Aysel Erkal Bayraklı Belediyesi’nin Manavkuyu Mahallesi’ndeki kurs merkezinde el işi, dikiş-nakış kurslarına katıldı. Başarılı bir kurs dönemi geçiren Aysel Erkal, aynı zamanda aile ekonomisine katkı sağlamak için evinde ürettiği tatlı ve kurabiyeleri satıp, parça başı ütü yapmaya başladı. Katıldığı kurslar ve edindiği arkadaşlıklar ona yeni bir bakış açısı getirdi. Aysel Erkal, daha sonra Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) kursuna başvurdu. Erkal’ın hazırladığı proje KOSGEB tarafından kabul edildi.

ÜTÜCAFE’Yİ AÇTI

Aysel Erkal, kabul edilen proje sayesinde aldığı krediyle kendine Türkiye’de ilk kez ’ütücafe’ ismiyle bir iş yeri açtı. Erkal iş yerinde oluşturduğu yeni konseptiyle bir yandan kendi elleriyle yaptığı tatlı ve tuzlu yiyeceklerle ziyaretçileri ağırlarken, diğer taraftan da gelen kıyafetleri ütülüyor.

Aysel Erkal ise ’ütücafe’ projesinin hep aklımda olduğunu belirtti. Edindiği bilgi ve deneyimiyle iş yeri açtığını ifade eden Erkal, “Ütücafe projesi hep aklımda vardı. Ama hep birisinin beni harekete geçirmesini bekledim” diyen Aysel Erkal, “Belediye kurslarına katıldım. Birçok arkadaşlık edindim. Yeni meslek dallarının kurslarını başarıyla bitirerek sertifikamı aldım. Sonra anladım ki herkes bir dükkan işletebilirmiş. Bunun o kadar da zor bir şey olmayacağını kafama soktum. ‘Ben de bunu yapabilirim’ diye düşündüm. Ve ütücafe konsepti geliştirdim. Bu belki İzmir ve Türkiye’de bir ilk. Kurstan arkadaşlarımın ürettiği el ürünlerini de dükkanımda sergileyip satma imkanı buluyorum. Bu imkan bana nasip oldu ama birçok arkadaşım var. Belki onlara da ilham kaynağı olurum” dedi.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise, kadınlara yönelik açtıkları meslek kursları sayesinde birçok kadının iş sahibi olduğunu belirterek, “Kadının ekonomik özgürlüğü elde etmesi önemli. Meslek kurslarımız birçok kursiyerimizi kendi işinin patronu yaptı. Aysel Hanım önemli bir örnek. Yeni bir konsept yaratmış. Başarılar diliyorum. Kendisi, kadınların istediği zaman neler yaptığını bizlere bir kez daha gösterdi” şeklinde konuştu. İHA

Kanal Finans’taki diğer iş fikirleri ve girişimcilik haberleri