Ana Sayfa Haberler İş Fikirleri ve Girişimcilik Haberleri Definecilikte...

Definecilikten Zengin Olan Girişimci Genç

08.11.2019 – Lise çağlarında define aramaya ilgi duyan Özgür Karagöz, uzun yıllar yaptığı araştırma ve çalışmalar sonucunda define aramalarında kullanılan başarılı cihazlar üretmeye başladı. İmalatını yaptığı define arama cihazlarına yurtdışından da yoğun talep var.

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde yaşayan Özgür Karagöz isimli girişimci genç, daha lise çağlarında define arama cihazlarına büyük ilgi duyuyordu. Meslek Lisesi mezunu olan Karagöz, konuyla ilgili yaptığı birçok araştırma sonucunda hassasiyeti yüksek ve metrelerce derinlikteki değerli madenleri tespit eden cihazlar üretmeye başladı. Adrenalin Dedektör marka yüzünü verdiği cihazlara yurtdışında da yoğun talep var.

CİDDİ AR-GE ÇALIŞMASI YAPIYORUZ

Bu sektöre 18 yaşlarında define hayalleri kurarak başladığını belirten Özgür Karagöz, “Define arama işlerine çok meraklıydım. Daha sonra cihazların özellikleri, çalışma sistemlerini incelemeye başladım. Ve nasıl daha iyi ve kaliteli detektör yapabilirim düşüncesiyle ciddi araştırmalar yaptım. Yurtdışı ve yurtiçinden mühendis arkadaşlarımın desteği ile üretime başladık. Şu an yurtdışından da ürünlerimize yoğun talep almaktayız” diye konuştu.

ÜRETİM ŞEKLİ

Uzun yıllar süren araştırma ve geliştirme işlemlerinin sonucunda 2010 yılında kurduğu “Adrenalin Detektör” isimli şirketi ile üretim faaliyetine başladığını söyleyen Karagöz, “Cihazların Ar-Ge işlemi Türkiye’de gerçekleştirilmektedir. Ürünlerimizin üretim faaliyeti yurtiçi ve yurtdışı olarak iki ayrı tesiste yürütülmektedir. Şu an ürettiğimiz farklı segmentlerde olan 4 modelimiz var” dedi.

EĞİTİM ÖNEMLİ

Cihazları satın almak isteyenlere eğitim poligonunda cihazların kullanımı hakkında uygulamalı eğitimler verdiklerini söyleyen Özgür Karagöz, “Define arama cihazlarının satışı suistimale çok açık. Bu cihazları almak isteyen kişiler, mutlaka kurumsal firmaları tercih etmelidir. Bizim burada bir eğitim poligonumuz mevcut. Bu poligon içinde çeşitli derinliklere gömülü farklı madenler var. Alıcı ile birlikte poligonumuzda yaptığımız çalışmada müşterimizi bilgilendiriyor ve almak istediği ürünün kullanımını ve özelliklerini öğretmiş oluyoruz. Define cihazı almak isteyen kişiler mümkünse satıcıdan eğitim almalıdır. Alınan eğitim kullanıcının cihazdan memnuniyet seviyesini büyük oranda etkilemektedir.” diye konuştu.

HEDEF TERCİH NEDENİ OLABİLMEK

Detektörlerinin kalitesine çok güvendiklerini söyleyen Karagöz, alıcılardan sürekli olumlu geri bildirimler alındığını da söyleyerek, “Satış rakamlarımız sürekli yükselişte. Her geçen gün ürünleri geliştiriyoruz. Amacımız dünya detektör piyasasında en iyi üreticiler arasındaki yerlerimizi almak istiyoruz. Bugüne dek işimizde hep başarılması zor gözüyle bakılanları hedefledik. Bizi başarıya ulaştıran da bu oldu. Her geçen gün bir teknolojik yeniliğe imza atıyoruz. Yurtdışı ve yurtiçi ekibimiz ile İlk 5 yıl sonunda iç pazarda teknolojimizin kabul görmesini hedeflemiştik ve hedefimize ulaştık. Önümüzdeki 5 yıl dünya detektör pazarında yerimizi almak için yoğun çalışmalar yapacağız.” ifadelerini kullandı. İHA

Kanal Finans’taki diğer iş fikirleri ve girişimcilik haberleri