Ana Sayfa Haberler İş Fikirleri ve Girişimcilik Haberleri İş Fikirleri ...

İş Fikirleri – Çankırı’da Kursa Giden Kadınlar, Yaptıklarıyla İhracata Başladılar

Çankırı’da belediyenin açtığı kurslarda meslek öğrenen yaklaşık 2 bin kadın, kendi paralarını kazanmanın mutluluğunu yaşıyor. Aldıkları kurs sayesinde çeşitli ürünler tasarlayan hanımlar Türkiye’nin birçok iline pazarladığı ürünleri internet üzerinden de yurt dışına ihraç ediyor.

Belediye’ye ait merkezde açılan bez dokuma, sepet süslemeciliği, kokulu taş, sabun, kırk yama, keçe işlemeciliği, seramik boyama, kurdele nakışı, tel kırma, iğne oyası, yöresel hamur işleri ve ipek böceği kozası işlemesi gibi çeşitli kurslara katılan kadınlar, hazırladıkları ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Çeşitli yerlere açtıkları stantların yanı sıra, internet aracılığıyla da satış yapan kadınların gelirleri, 250 lira ile bin lira arasında değişiyor.

Çankırı Belediye Kadın istihdam Merkezi Sorumlusu Umut Aydınlı, 5 yıl önce kurulan Kadın İstihdam Merkezi’nde bugüne kadar yaklaşık 2 bin kadının eğitim gördüğünü söyledi.

Kadınların bu süreçte el becerilerini geliştirdiğini, yeni bilgiler öğrendiklerini vurgulayan Aydınlı, “Onların sosyalleşmesi ve ekonomik hayata katılması açısından burada verilen hizmetler çok önemli. Ev hanımlarımız bez dokumadan sabuna kadar hazırladıkları çeşitli ürünleri internet aracılığıyla yurt dışına da satıyor. Böylece hem kendi ekonomilerine, hem de kentin tanıtımına katkı sağlıyorlar” diye konuştu.

Aydınlı, yeni alanlarda çalışmalar yaparak kadınlara hizmet vermek istediklerini, farklı branşlarda da eğitimlerin verileceğini bildirdi.

Taleplerin her geçen gün arttığını ifade eden Aydınlı, kursiyerlerin aylık ortalama 250 lira ile bin lira arasında para kazandığını ve aile bütçelerine önemli katkılar sağladıklarını belirtti.

Birçok yere satış yaptıklarına işaret eden Aydınlı, “Türkiye’de birçok ile ürünlerimizi gönderiyoruz. İnternet aracılığıyla da ürünlerimizi pazarlıyoruz. Yurt dışından da talepler oluyor. Özelikle nikah şekerleri, sepet süslemeciliği, şallarımız, yöresel otantik ürünler ve kokulu sabunlar talep görüyor” ifadesini kullandı.

Kursiyerler ise aldıkları eğitimin ardından hazırladığı çeşitli ürünlerin beğenilmesiyle çok sayıda sipariş aldıklarını belirtirken, sepet süsleme, nikah şekerleri, taçlar, kokulu taş ve sabun gibi ürünler yaptıklarını ve hem ekonomik hayatın içine girdiklerini hem de öz güven geldiğini kaydetti. İHA

Kanal Finans’taki diğer iş fikirleri ve girişimcilik haberleri