Ana Sayfa Haberler İş Fikirleri ve Girişimcilik Haberleri İş Fikirleri ...

İş Fikirleri – Bir Dilimde Büyük Fırsat

yeme-icme-sektoru-fastfood-pizza-03Gıda sektöründe en fazla büyüyen alanlardan biri de pizza restoranları. Şirketler franchise vererek yaygınlıklarını artırıyor. Yerli ve yabancı birçok pizza markası yatırımcılara girişim fırsatı sunuyor.

Domino’s Pizza
ABD’de 1960 yılında kurulan Domino’s Pizza, bugün 70 ülkede 10 bini aşkın restoran işletiyor. Türkiye’deki faaliyetlerini 19 yıldır sürdüren Domino’s Pizza, 65 ilde, 455 şubesi ile varlığını devam ettiriyor. Toplam 455 şubenin yaklaşık yüzde 70’i franchise’lar tarafından işletiliyor. Şu anda franchise sayısı 330 olan Domino’s Pizza, 30 yeni franchise restoranı açmayı hedefliyor. Yatırım için başlangıç bedeli 50 bin dolar. Royalty olarak ciro üzerinden yüzde 12 oranında bedel alınıyor.

Pizza Pizza
Faaliyetlerine 20 yıl önce İzmir Alsancak’ta başlayan Pizza Pizza, bugün Türkiye ve yakın coğrafyada 150’ye yakın restoranı ile devam ediyor. Yüzde 100 yerli sermayeli pizza zinciri, başta Ege ve Anadolu olmak üzere tüm Türkiye’de güçlü bir konuma sahip. Şu anda 147 franchise restoranı olan şirket, 33 yeni franchise restoranı hedefliyor. Hedeflenen iller Ankara, Adana, Diyarbakır, Samsun ve Amasya. Yatırım için başlangıç bedeli 20 bin dolar. Royalty olarak ciro üzerinden yüzde 4 oranında bedel alınıyor.

Pizza Bulls
Pizza Bulls, 2006 yılında Ümraniye’de faaliyetlerine başladı. İkinci şubesi ise 6 ay gibi kısa bir sürede Şişli’de açıldı. Şu anda 37 franchise restoranı olan şirketin hedefinde 18 yeni franchise restoranı açmak var. Yatırımın başlangıç bedeli anahtar teslim olarak 100 bin dolar. Royalty olarak ciro üzerinden yüzde 4 oranında bedel alınıyor. Pizza Bulls restoranlarına her türlü ürünü hazır olarak sevk ediyor. Reklam ve pazarlama desteği de veriliyor.

Pizza House
Pizza House, 1999’da Ankara’da sadece evlere servisi olan küçük bir restoran olarak kuruldu. 2004’ün ilk yarısında franchising yolu ile büyümeyi seçen Pizza House, Kıbrıs şubeleri ve Türkiye genelinde restoranları ile faaliyetlerine devam ediyor. Halihazırda 30 franchise restoranı olan Pizza House, önümüzdeki dönemde 10 yeni restoran açmayı hedefliyor. Hedeflenen iller Antalya, İzmir, Adana, Sivas ve Muğla. Toplam yatırım maliyeti 80 bin dolar. Royalty olarak ciro üzerinden yüzde 6 oranında bedel alınıyor.

Pizza Hut
Pizza Hut, İstanbul, Ankara, Adana, Antalya ve Gaziantep olmak üzere 5 şehirde 20 restoranla faaliyet gösteriyor. 18 restoranı Yum! Brands International tarafından işletilen şirketin Gaziantep ve Antalya olmak üzere iki franchise restoranı bulunuyor. 5 yılda franchise stratejisiyle yaklaşık 400 restorana ulaşmayı hedefleyen şirket, yılsonuna kadar hepsi franchise olmak üzere 20 yeni şube açmayı hedefliyor. Pizza Hut için belirlenen başlangıç bedeli 24 bin 200 dolar. Yatırım yapmak için minimum 10 restoran açabilecek girişimciler tercih ediliyor. Royalty olarak ciro üzerinden yüzde 6 oranında bedel alınıyor.

 

HABER: GÖZDE YENİOVA

KAYNAK: İTO HABER

Kanal Finans’taki diğer iş fikirleri ve girişimcilik haberleri