Ana Sayfa Haberler İş Fikirleri ve Girişimcilik Haberleri Barış Aydın: ...

Barış Aydın: 1 Milyon Yeni Girişimciye İhtiyacımız Var

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Onursal Başkanı Barış Aydın, ülke geleceğinin özellikle gençler ve kadınlarda olmak üzere girişimciliğin artmasına bağlı olduğunu belirterek, Türkiye’nin 2023 ekonomik ve siyasi hedeflerine ulaşmak için ilk etapta en az 1 milyon yeni girişimciye ihtiyaç bulunduğunu bildirdi.

Hükümetin gençler ve kadınlara yönelik getirdiği yeni teşvikler hakkında görüşlerini bildiren Barış Aydın, bu düzenlemelerin son derece isabetli ve sonuç alıcı olduğunu söyledi. Ülkeye tarih sahnesindeki eski güçlü yerini kazandırmaya yönelik “Büyük Türkiye” ideali doğrultusunda belirlenen 2023 hedeflerine işaret eden Aydın, bu kapsamda Türkiye’nin hem demokrasisini geliştirmek hem de ekonomisini büyüterek dünyada en büyük on ekonomi arasına girmeyi hedeflediğini belirtti. Aydın, güçlü devlet, refahlı bir toplum ve büyük ekonomi olabilmenin yolunun girişimcilikten geçtiğine işaret ederken, AK Parti döneminde hızla gelişen girişimciliğin, Büyük Türkiye hedefi ile orantılı biçimde çok daha üst seviyelere çıkarılması gereğine işaret etti. Aydın, “80 milyonluk ülkede 1,2 işveren var. Buna karşılık hedeflerimiz çok büyük. Bu hedeflere ulaşmada girişimcilik oranımız bana göre düşük kalıyor. Özellikle kadın girişimciliği son derece yetersiz, sadece 91 bin kadın işveren var. Başta gençler ve kadınlar olmak üzere girişimci sayımızı artırmalıyız. İlk etapta en az 1 milyon yeni girişimciyi ekonomik hayata dahil etmeliyiz” diye konuştu.

“BÜYÜK TÜRKİYE İDEALİNİN OLMAZSA OLMAZI”

AK Parti’nin, girişimciliğin öneminin bilinciyle, kendi işini kuracak gençlere 3 yıl vergi muafiyeti, 50 bin lira hibe, kadın girişimcilerin kullanacağı 100 bin liraya kadar tutarlı ve 5 yıla kadar vadeli kredilere KGF ile yüzde 85 kefalet imkanı gibi teşvikleri uygulamaya koyduğunu belirten Aydın, “Bunların devamı gelmelidir, gelecektir de…” dedi.

Aydın, girişimciliğin gelişiminin Büyük Türkiye idealinin “olmazsa olmazı” olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“Girişimciliğin gelişimi, Türkiye’nin sosyal ve ekonomik gelişimi açısından hayati önemdedir. Türkiye’nin başarısı özellikle genç neslin başarısına bağlı… Kadınlarımızın ekonomik hayata katılımına bağlı… Gençlerimizi bilgi çağı donanımı ile yetiştirip, girişimciliğe adım attırmalıyız. AK Parti’nin yaptığı son düzenlemeler, gençleri girişimciliğe özendirecek, kadın girişimciliğinin de önünü açacaktır. Bu düzenlemeler ülke kalkınmasına genç girişimci ruhu ve dinamizmi getirecek, kadınlarımızı ekonomiye daha fazla katacaktır. Genel olarak girişimciliği geliştirme iradesi hükümet nezdinde müşahhas ve çok güçlü biçimde mevcuttur. Etkili düzenlemelerle sonuç alıcı teşviklerin art arda devreye sokulması, olumlu sonuçlarını çok yakında verecektir. İş dünyası olarak hükümeti bu güçlü iradesinden ve hızla hayata geçirilen uygulamalarından dolayı kutluyoruz. Girişimciliği geliştirerek küresel çapta etkili hale getirdiğimizde Türkiye, son yıllarda yakaladığı demokratik gelişim ve ekonomik büyüme – hızlı kalkınma yürüyüşünü adeta koşuya çevirecek; 2023 ve 2071 hedeflerine emin ve hızlı adımlarla ilerleyecektir.” İHA

Kanal Finans’taki diğer iş fikirleri ve girişimcilik haberleri