Ana Sayfa Haberler Instagram&#82...

Instagram’da Markalar için Doğru Kitleye Ulaşmanın 7 Yolu

Instagram’da Markalar için Doğru Kitleye Ulaşmanın 7 Yolu

Instagram markalar için son derece önemli bir platform! Marka değerini arttırmak, markanın bilinirliğini sağlamak ve yeni müşteriler edinmek için tıpkı rakipleriniz gibi siz de bu platformu etkin bir şekilde kullanmalısınız. Instagram’ı marka bazında kullananların geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacak pek çok yöntem bulunuyor. Bu yöntemlere keşfetmeniz potansiyel müşterilerinize reel müşteriye dönüştürmeniz için büyük önem taşıyor! Ürün ve hizmetleriniz için en doğru kitleye ulaşmanızı sağlayacak yöntemlerden bahsetmeye başlayalım.

  • Reklam Verin!

 

Marka sayfanızın çok kısa bir süre içerisinde binlerce kişi tarafından keşfedilmesini sağlayan sosyal medya reklamlarını etkin bir şekilde kullanmanız gerekiyor. Bu reklamlar hem doğru kitleye ulaşmanızı hem de potansiyel müşterilerinizi etkilemenizi sağlar. Ayrıca çok düşük bir bütçe ayırmak Instagram reklamlarından faydalanmak için yeterli olabiliyor. Reklam için bol sıfırlı bütçeler ayırmanıza gerek kalmıyor.

  • Sosyal Medya Hesaplarınızı Paylaşın!

 

Facebook ve Twitter hesaplarını da Instagram üzerinden paylaşarak daha fazla sayıda kişiye ulaşabilirsiniz. İnsanların sizi diğer sosyal medya platformlarında da takip etmesini sağlayın. Bu yolla hesaplarınızdan çok daha kısa sürede geniş kitlelere ulaşabilirsiniz. Markalar için sosyal medya platformları arasında en çok özen gösterilmesi gereken Instagram’dır. Ancak çok sayıda kişinin Facebook ya da Twitter gibi hesapları daha fazla kullandığını da unutmayın.

  • Paylaşım Zamanını İyi Belirleyin!

 

Doğru hedef kitleye ulaşmanızı sağlayacak en önemli yollardan biri de paylaşım yaptığınız saatleri çok iyi belirlemenizdir. Markalar için en doğru zaman dilimi akşam saatleri oluyor. Çünkü insanlar işten ya da okuldan çıktıktan sonra yolda ya da eve gittiklerinde bu platformu kullanıyor. Dolayısıyla paylaşımınızın çok daha fazla sayıda kişiye ulaşmasını sağlamış olacaksınız. Paylaştığınız fotoğrafların ve içeriklerin kalitesi kadar ne zaman paylaştığınız da büyük önem taşıyor!

  • Etiketlere Dikkat!

 

Paylaşım yaptığınız konu ile ilgili etiket kullanmanız en önemli unsurların başında geliyor. Hashtag  kullanımının Instagram’da kilit bir nokta olduğunu unutmayın. Kendi etiketlerinizi belirlemeniz markanız için çok önemlidir. Ancak insanların yaygın şekilde kullandığı ya da arama yaptığı etiketleri de kullanmaya özen göstermelisiniz. Bu arada etiket kullanımını abartmamanız da mühim! Dozunda ve doğru etiket kullanımı  sizi çok geniş kitlelere götürür!

  • Kamera Arkası Görüntüler!

 

İnsanlar  genel olarak kamera arkası şeklinde değerlendirilen fotoğraflar ve videolar görmeyi istiyor. Siz de markanızın paylaşımlarının daha fazla ilgi çekmesi için kamera arkası görüntüler paylaşmaya özen göstermelisiniz. Örneğin bir ürünün üretim aşamasından birkaç fotoğraf ya da kısa bir video insanların markanıza sempati duymasını sağlayabilir. Marka çalışanlarının kendi aralarında düzenledikleri küçük bir partiden görüntüler yüksek oranda beğeni toplayabilir. Bu tür paylaşımlar yapmaktan asla çekinmeyin. Çünkü insanlar kamera arkası görüntülere bayılıyor!

  • Kolaj Yapın!

 

Hesabınızın konusu ile ilgili bir kolaj hazırlamanız insanların ilgisini çekmenin için önemli bir detay! Kolaj özelliğini etkin bir şekilde kullanan markalar çok daha fazla ilgi topluyor. Siz de bu yolu deneyebilir ve ürünleriniz ya da hizmetleriniz ile ilgili ilgi çeken kolajlar hazırlayabilirsiniz. Aslında Instagram’ın size sunduğu tüm seçenekleri etkin bir şekilde kullanmanız gerekiyor.

  • Özgün İçerik Önemli!

 

Paylaştığınız içeriklerin özgün olması marka değeri açısından belki de dikkat etmeniz gereken en önemli unsurdur. Yüzlerce kişinin paylaştığı bir içeriği sizin de paylaşmanız doğru kitlelere ulaşmanız için yapabileceğiniz en büyük hata olacak. Bunun yerine tamamen özgün olan içerikler paylaşmaya özen göstermelisiniz. Markanızın sosyal medya hesaplarının yönetimi için profesyonellerden destek almanızda fayda var. Profesyonel sosyal medya danışmanlığı hizmetlerinden düşük bir bütçeyle faydalanabilirsiniz.

Takipçi sayınızı artırmak ve İnstagram hakkında detaylı bilgi almak için https://crovu.co/instagram-begeni-satin-al/ adresini ziyaret edebilirsiniz.