Ana Sayfa Haberler Havacılık Sek...

Havacılık Sektöründe Yeni Genelge… 6 Ülkeden Uçuşlar Durduruldu

29.06.2021 – İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği 1 Temmuz Sonrası Ülkeye giriş tedbirleri konulu genelgeye göre, Bangladeş, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan, Nepal ve Sri Lanka’dan gelen uçuşlar bu konuda yeni bir karar alınıncaya kadar durduruldu.

Bangladeş, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan, Nepal, Sri Lanka, Afganistan, Pakistan, Birleşik Krallık, İran, Mısır ve Singapur dışındaki ülkelerden Türkiye’ye giriş yapanlardan, girişten en az 14 gün önce aşı yaptırdığını, ya da son 6 ay içinde Kovid-19 geçirdiğine dair resmi belgeyi ibraz edenlerden yeni test raporu talep edilmeyecek ve bu kişilere karantina tedbiri uygulanmayacak. Söz konusu belgeleri ibraz edemeyenlerin Türkiye’ye girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat içerisinde yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı yeterli olacak.

Afganistan ve Pakistan’dan ülkemize gelen kişiler ile son 14 günde bu ülkelerde bulunduğu anlaşılan kişilere yönelik zorunlu karantina uygulamasının süresi 10 gün olarak uygulanacak olup karantinanın 7. gününde uygulanan PCR testinin negatif çıkması halinde zorunlu karantina uygulaması sonlandırılacaktır.

Birleşik Krallık, İran, Mısır ve Singapur’dan gelen kişilerden ise girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu ibrazı talep edilecektir.

Şeker Yatırım konuyu havacılık hisseleri açısından değerlendirdi

Türk Hava Yolları (THYAO), TAV Havalimanları Holding (TAVHL) Gelişme Türk havacılık sektörü payları kısa dönem pay performansları (özellikle ağ operatörü THY ve terminal operatörü TAV Havalimanları Holding) üzerinde, nispeten olumsuz etkili olabilecektir.

Global olarak Kovid-19 haber akışı ve ülkelerin kararları turizm ve havacılık hisseleri için katalist etkisi yapmayı sürdürecektir.

IATA’nın 2036 Öngörü Raporunda Türkiye Dikkat Çekti

01.10.2017 – Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı ( IATA) 2036 öngörülerini bir rapor ile açıkladı. Bu rapora göre Türkiye, havacılıkta en büyük 10 pazardan biri haline gelecek…THY genel müdürü Bilal Ekşi’nin de dikkat çektiği raporda Türkiye ile ilgili önemli öngörüler yer almakta.

2036 yılına gelindiğinde tüm dünyadaki hava trafiğinin şu andakinin 2 katına çıkarak 7.8 milyara ulaşacağını öngören raporda havacılığın geleceği küresel bazda analiz edilerek ülkeler bazında önemli öngörülere yer verilmiş.

Raporda yer alan en önemli ara başlıklardan biri ise ” Trafikte Doğuya Kayış ve Gelişmekte Olan Pazarlara Odaklanma” Bu başlık altında gelecekteki en büyük talep büyümesinin Asya-Pasifik bölgesinden geleceği söyleniyor.

“Asya Pasifik bölgesi önümüzdeki 20 yıl boyunca yeni yolcuların katılımı ile global talebin büyüttüldüğü ana kaynak olacak. Bu noktada Çin, ABD’yi en büyük sivil havacılık pazarı olma konusunda geçecek. Şu andaki projeksiyonlara göre Çin 2022 yılında ABD’yi yakalamış olacak. Havacılık sıralamasında 2025 yılına gelindiğinde Hindistan ve2030 yılında  Endonezya tarafından geçilecek olan İngiltere 5 sıraya düşecek. Fransa ve İtalya sıralamda 11 ve 12 sıraya ineceklerken Tayland ve Türkiye en büyük 10 pazardan biri haline gelecek.

Raporda “Hızlı Büyüyen Pazarlar” başlığında 2016 ve 2036 yılları karşılaştırılmış ve çıkan sonuç oldukça çarpıcı

Hava yolcuları sayısında 2016’dan 2036’ya projeksiyonlar

  • Çin 21 milyondan 1.5 milyara
  • ABD 01 milyondan 1.1 milyara
  • Hindistan 337 milyondan 478 milyona
  • Endonezya 235 milyondan 355 milyona
  • Türkiye 119 milyondan 196 milyona çıkacak

Raporun tamamına bu linkten ulaşabilirsiniz: http://www.iata.org/pressroom/pr/Pages/2017-10-24-01.aspx?__prclt=1n1VnZgS

 

Türk Havayolları THYAO Hisse Analiz ve Yorumları

Tav Havalimanları TAVHL Hisse Analiz ve Yorumları

Pegasus Hava Taşımacılığı PGSUS Hisse Analiz ve Yorumları