Ana Sayfa Haberler HASEN: Çağ Dı...

HASEN: Çağ Dışı Darbe Girişimini Kınıyor ve Lanetliyoruz

1468824946_kiniyoruz2ÇAĞ DIŞI DARBE GİRİŞİMİNİ KINIYOR VE LANETLİYORUZ

HASEN Genel Sekreteri Haldun Yavaş, “HASEN Yüksek İstişare Kurulu, Yönetim Kurulu ve çalışanları olarak milli iradenin temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümete, millete ve demokrasimize yönelik bu çağ dışı darbe girişimini, millete ait silahlarla sivil insanların üzerine ateş açılması, kurumlara bomba atılması gibi hainlikleri nefretle kınıyor ve lanetliyoruz” dedi.

Kamuoyuna,

HASEN Yüksek İstişare Kurulu, Yönetim Kurulu ve çalışanları olarak milli iradenin temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümete, millete ve demokrasimize yönelik bu çağ dışı darbe girişimini, millete ait silahlarla sivil insanların üzerine ateş açılması, kurumlara bomba atılması gibi hainlikleri nefretle kınıyor ve lanetliyoruz.

Türk halkı daha önceki deneyimlerinin aksine darbeye tepkisini net bir şekilde göstererek demokrasiyi ne kadar içselleştirdiğini ortaya koymuştur. Türk halkının bu çağ dışı darbe girişimine karşı gösterdiği kararlı tutum bundan sonraki olası benzeri girişimlerin de önünde büyük bir engel teşkil edecektir.

Nitekim Türkiye demokratik bir hukuk devleti olarak demokrasiye uzanan ellere karşı gereken cezaları verecektir.

Öte yandan demokrasiye müdahale girişimine karşı hem halkın hem de tüm siyasi partilerin bir araya gelerek ortak bir tutum göstermesi Türkiye için umut vericidir.

Türkiye’nin sosyal ve ekonomik istikrarsızlık yaratmaya yönelik bu tür çağ dışı ve anti demokratik eylemlerle kaybedecek zamanı yoktur.

Darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz