Ana Sayfa Haberler Hangi Banka K...

Hangi Banka Kredi Faizlerini Kaça İndirdi?

yuzde-enflasyon-faiz-04Başbakan Binali Yıldırım bankacılık sektörüne; üretimi, yatırımı, ihracatı, istihdamı kısaca kalkınmayı desteklemek amacıyla KOBİ ve esnaf başta olmak üzere müşterilere finansman imkanlarına ulaşmalarında yardımcı olmalarını, reel sektöre yakın durmalarını, teminatlandırma, kredi verme ve ekonomik faaliyeti destekleme konusunda daha çok çaba sarf etmeleri mesajını verdi. Başbakan, yüzde 3-4 düzeyindeki büyüme hızını yeterli bulmadıklarını, büyüme hızını yeniden yüzde 5 düzeyine çıkarmak için bankacıları desteğe çağırdı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın çağrısı ardından bankalar faizlerini indirmeye başladı. Hangi bankada tüketici, ihtiyaç, taşıt, konut kredisi faiz oranları ne kadar sizin için derledik.

Akbank

Akbank’tan Tüketici Kredileri Faiz Oranlarında İndirim.

Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

31 Ekim’de yaptığı açıklamayla tüm vadelerde konut kredilerinde faiz indirimi yaptığını açıklayan Akbank bugün de şube ve Akbank Direkt’ten genel ihtiyaç ve taşıt kredileri faiz oranlarını indirdiğini açıkladı.

Akbank indirim sonrası, ihtiyaç sahiplerine 48 aya kadar %1,14’ten başlayan faiz oranlarıyla kredi imkanı sağlarken, taşıt kredilerinde de tüm vadeler için faiz oranını %1,09’a düşürdü.
Detaylı bilgi ve başvuru için Akbank Şubelerine ve Akbank Direkt’e ulaşılabileceği belirtilen açıklamada Akbank’ın vatandaşlarımıza “Kredim Akbank’ta” sloganıyla uygun ödeme koşullarıyla desteğini devam ettireceği bildirildi.

Akbank konut kredisi faiz oranlarında yaptığı indirime ek olarak ilk evini alacaklara özel 500TL’ye kadar Chip Para verecek.

Akbank’tan yapılan açıklamaya göre banka iki yıla kadar olan vadelerde konut kredisi faiz oranlarını %0,90’a indirdi. İki yılın üzerindeki vadelerde beş yıla kadar %0,93, yedi yıla kadar %0,95 ve yedi yılın üzerinde %0,97 faiz oranı uygulanacak.

Akbank 31 Aralık’a kadar alacağı krediyle ilk kez ev sahibi olacak müşterilerine 500 TL’ye kadar chippara kampanyası başlattığını da duyurdu. Kampanya kapsamında ilk ev için kullanılan kredilere özel olarak, kredi tutarının binde 5’i oranında ve 500 TL ile sınırlı olmak üzere müşterilerin Akbank kartlarına chip para yüklenecek.

HSBC Türkiye

HSBC Türkiye, ihtiyaç kredilerinde ve taşıt kredilerinde faiz oranlarını düşürdü

HSBC Türkiye, ihtiyaç kredisi kampanyası kapsamında, tüm tutar ve 48 aya kadar tüm vadelerde 2 Kasım 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere %1.15’ten başlayan faiz oranları sunuyor. Bunun yanı sıra HSBC Türkiye, taşıt kredisi faiz oranlarını da düşürerek, tüm vadelerde müşterilerine %1,25 faiz oranı ile kredi kullanma imkânı sağlıyor.

HSBC Türkiye, ev sahibi olmak veya yatırım amacı ile konut almak isteyen müşterileri için ise 72 aya kadar aylık %0,99 faiz oranı ile konut kredisi sunuyor.

ING Bank

Rekabetçi ihtiyaç kredisi faizi % 0,99’la ING Bank’ta, üstelik 3 ay ertelemeli

“Başkalarının yükünü taşımaya son” diyerek 2013 senesi Kasım ayından bu yana borcuna sadık ve Findeks kredi notu yüksek müşterilere daha düşük faiz oranı ile ihtiyaç kredisi kullanma imkanı sunan ING Bank % 0,99 ile rekabetçi faiz oranı sunuyor. ING Bank ayrıca konut ve taşıt kredilerinde de faiz indirimi yapıyor.

Türkiye bankacılık sektöründe bir ilk olan uygulama ile herkese aynı faiz oranına son veren ING Bank’ın müşterileri, kredi notlarına göre kişiye özel faiz oranları ile kredi kullanabiliyor. Böylece ödemelerini düzenli yapan, kredi notu yüksek müşterilerin faiz yükü hafifliyor.

50.000 TL’ye kadar ve 48 aya varan vadelerde kredi ihtiyacı olan ING Bank müşterileri Findeks kredi notlarına göre % 0,99’dan başlayan faiz oranları ile üstelik 3 ay ertelemeli kredi kullanabilirler.

Örnek ödeme tablosu;

Kredi Tutarı Kredi Vadesi (Ay) Aylık Faiz Oranı Yıllık Akdi Faiz Oranı Taksit Tutarı Kredi Tahsis Ücreti Toplam Sigorta Bedeli Aylık Toplam Maliyet Oranı Yıllık Toplam Maliyet Oranı
10.000 TL 48 %0,99 %11,8800 298,30 TL 50 TL 405 TL %1,2045 %15,4509

* Kredi Tahsis Ücreti, kredi tutarının %0,5’i olarak alınmıştır. Kişiye göre değişen sigorta bedeli toplam maliyet oranı hesaplamasına dahil değildir. Kredi üst limiti 50.000 TL’dir.

Odeabank

Odeabank aylık faiz oranlarını tüketici kredilerinde 48 aya kadar vadede yüzde 1,24’e, taşıt kredilerinde tüm vadeler için yüzde 1,15’e, konut kredilerinde de 5 yıla kadar vadelerde yüzde 0,89’a, 5 yılın üzerindeki vadelerde ise yüzde 0,95’e indirdi.

Lübnan merkezli Bank Audi’nin iştiraki Odeabank, 3 Kasım Perşembe günü itibariyle bireysel kredilerde indirimli faiz oranları uygulayacağını açıkladı.

Odeabank’tan yapılan açıklamaya göre, ihtiyaç sahiplerine 48 aya kadar yüzde 1,24’ten başlayan faiz oranlarıyla kredi sunulacak. Taşıt kredilerinde de tüm vadeler için faiz oranı yüzde 1,15’e çekildi. Banka ayrıca, 5 yıla kadar vadelerde ve 250.000 TL’ye kadar olan konut kredisi faiz oranlarını da yüzde 0,89′ a indirdi. 5 yılın üzerindeki vadelerde ise 250.000 TL’ye kadar tutarlarda yüzde 0,95 faiz oranı uygulanacak.

QNB Finansbank

QNB Finansbank’tan konut ve ihtiyaç kredisinde indirim

QNB Finansbank, konut kredisi faizlerini aylık yüzde 0.90’a kadar düşürdü. İhtiyaç kredilerinde ise aylık yüzde 1,14’ten başlayan faiz oranı uygulanmaya başlandı

QNB Finansbank konut ve ihtiyaç kredisi faizlerinde indirime gitti. Bankadan, konut kredisi aylık yüzde 0,90’dan, ihtiyaç kredisi ise yüzde 1,14’ten başlayan faiz oranlarıyla temin edilebilecek.

QNB Finansbank Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Enis Kurtoğlu, olumlu beklentiler doğrultusunda faiz oranında indirime gittiklerini ifade etti. Kurtoğlu, “Faiz oranlarında yaptığımız indirim ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımıza destek olmayı hedefledik. İhtiyaç kredisi oranlarındaki indirim ise yine vatandaşlarımızın nakit ihtiyaçlarını uygun koşullarda karşılamalarını sağlayacak” dedi.

TEB

Ağustos ayında konut kredisi faizini ilk indiren banka olan TEB, konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faiz oranlarına bir indirim daha getirdi. TEB, yeni faiz indirimleri ile daha önce konut kredisinde tüm vadelerde yüzde 0,97 olan faiz oranını 60 ay vadede yüzde 90’a çekti. TEB, taşıt kredisi faiz oranını yüzde 1,12’den yüzde 1,10’a; yüzde 1,40 olan ihtiyaç kredisi faizini ise yüzde 1,20’den başlayan faiz oranına indirdi.

Türk Ekonomi Bankası (TEB), Ağustos ayında öncüsü olduğu faiz indirimlerine bir yenisini daha ekledi. Konut kredisi, taşıt kredisi ve ihtiyaç kredisi faiz oranlarında yeni bir indirime giden TEB, Türkiye ekonomisinin büyümesine destek olmaya devam ediyor.

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi yeni faiz indirimleri ile ilgili şunları söyledi:

“Makroekonomik anlamda, yapısal reformlar ve yatırım ortamının iyileştirilmesi ile ekonomimizin büyümesi birincil önceliğimiz. Ağustos ayında başlattığımız kampanyanın sektörün hareketlenmesi ve ekonominin canlanmasına önemli katkılar yaptığını görüyoruz. Bu çerçevede TEB olarak Ağustos ayında, 10 yıla kadar olan tüm vadelerde yüzde 0,97 olarak belirlediğimiz konut kredisi faiz oranını 60 aya kadar yüzde 0,90’a çektik. Bu kapsamda tüm müşterilerimize vadelere göre yüzde 0,90’dan başlayan oranla konut kredisi faizi imkanı sunuyoruz. Bununla birlikte, tüm müşterilerimize koşullarına uygun, farklı ödeme planları oluşturabiliyoruz. Burada banka olarak bizim için önemli olan, müşterilerimizin bütçesine ve ihtiyacına göre kendilerini zora sokmayacak en uygun çözümü üretmek ve aynı zamanda da ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmak” dedi.

TEB, İhtiyaç ve taşıt kredisi faizlerini de indirdi

Mendi, kasko sigortasını bankadan yaptıranlar için taşıt kredisi ve kış döneminde artan masraflara özel yeni bir ihtiyaç kredisi kampanyası da başlattıklarını belirterek, “Araç sahibi olmak isteyen müşterilerimiz için taşıt kredisinde yüzde 1,10; ihtiyaç kredisinde ise yüzde 1,20’den başlayan faiz oranı sunuyoruz” dedi.

Yapı Kredi Bankası

Yapı Kredi,1 aydan 1 yıla kadar tüm vadelerdeki Türk Lirası mevduat faiz oranlarını yüzde 0.50’ye varan miktarlarda düşürüyor.

Yapı Kredi konut ve bireysel ihtiyaç kredilerinde faiz oranlarını düşürdü.

Konut kredisi faizlerinde indirime giden Yapı Kredi, ev almak isteyen müşterileri için konut kredisi faiz oranını 1 – 60 ay vadelerde yüzde 0.90’a, 61 – 120 ay vadeler için ise yüzde 0.92’ye kadar indirdi.

Konut kredilerinin indirimli faiz koşullarından yararlanmak için Yapı Kredi şubelerinden, 444 0 445 telefon hattından ve yapikredimortgage.com internet adresinden uygun ödeme koşulları ile ev sahibi olmak isteyen tüm vatandaşlarımız başvurabilecek.

Yapı Kredi, 25 bin TL ve üzerindeki bireysel ihtiyaç kredilerini ise tüm vadelerde yüzde 1,19’dan başlayan faiz oranlarıyla bugünden itibaren tüketicilere sunmaya başladı.