Ana Sayfa Haberler Güvenli Payka...

Güvenli Paykasa Epay İştiraki Paykasa.org’dan Satın Alınır

epay-paykasaSon zamanlarda sık karşılaşılan telefon dolandırıcılığına karşı tedbirler arttırıldı. Ancak yine de tam anlamıyla önüne geçildiği söylenemez.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden (EGM) sürekli olarak vatandaşların cep telefonlarına SMS gönderilerek dolandırıcılıklara karşı dikkatli olunması isteniyor. Son olarak elektronik ödeme kartı Paykasa da sanal alışverişlerde meydana gelen dolandırıcılık olaylarına karşı tüketicileri uyararak, banka ödemeleri yerine sanal ödeme yöntemlerini tercih etmelerini önerdi.
EPAY A.Ş paykasa kullanıcılarına yönelik yapılan uyarıda, satın alınan kodun kimseyle paylaşılmaması önerilirken, telefonla arayıp herhangi bir nedenden dolayı ödeme yapmaları gerektiğini söyleyenlere itibar edilmemesi öneriliyor. Ayrıca yapılan uyarıda, kredi kartı numarası istenmesi durumunda veya istenen 200-500 Euro taleplerine karşı da uyanık olunması istendi.
paykasa.org uyari
Polis veya savcı kimliğiyle arayarak para isteyenlerin tamamen dolandırıcı olduklarını hatırlatan EPAY A.Ş yöneticileri, polis ve savcılığın arayarak para istenmeyeceğini hatırlattı. Bu doğrultuda kişisel kart bilgilerini ve paykasa kupon bilgilerinin paylaşılmaması gerektiğini vurguladı.
Paykasa Kuponları Hakkında Uyarı
Paykasa, kredi kartı ve banka havalesi gerektirmeksizin internet sitelerinde alışveriş yapmayı kolaylaştıran ön ödemeli kart tipidir. 16 haneli PİN kodu ve CVV kodu ile kolay bir şekilde ödeme yapılabilmektedir. Ancak paykasa kullanıcılarının kart kullanımında aşağıdaki uyarıları dikkate almaları gerekiyor.

  • Paykasa, nakit para yerine kullanılan sanal bir karttır. İlgisiz kişilere kupon kodunun vermeyin.
  • Güvenli paykasa kupon kodları telefon veya mailinize geldiğinde, farklı bir yere not alarak, mail ve SMS’i silin.
  • Kupon bilgilerinizi arayan herhangi birine kesinlikle vermeyin.
  • Paykasa satın alırken, satın aldığınız sitenin güvenli ve yasal bayisi olup olmadığına dikkat edin.

Paykasa kullanımı ile daha güvenli alışveriş yapılabileceğini vurgulayan EPAY A.Ş, yetkilileri verdiğimiz önerileri dikkate alarak kullanım sağlandığında, beklentilerin daha iyi karşılanacağını belirterek daha detaylı bilgi için www.paykasa.org web sitesinin incelenebileceğini hatırlattı.