Ana Sayfa Haberler Güncel İhtiya...

Güncel İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları

Güncel İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları

Bankaların sunduğu ihtiyaç kredisi ürünleri, nakit para sıkıntısı yaşayan tüketicilerin imdadına koşuyor. Alınan kredi için en az geri ödemeyi yapmak içinse faiz oranına dikkat etmek gerekiyor.

Kredi faiz oranı, yapacağınız geri ödemeyi etkileyen en önemli unsur. Kredi seçimi yaparken en çok üzerinde durmanız gereken nokta alacağınız kredinin güncel faiz oranı. Güncel ihtiyaç kredisi faiz oranları ile kolayca hesaplama yapıp en ucuz krediye hızla ulaşabilmek için bankaların sayfalarını tek tek ziyaret etmek yerine karşılaştırma sitelerini kullanabilirsiniz. Hangikredi.com ya da Enuygun.com gibi karşılaştırma sitelerinden güncel kredi faiz oranları ile hesaplama yapabilirsiniz.

Bir örnek vermek gerekirse 36 ay vadeli 10 bin TL tutarında ihtiyaç kredisi alacağınızı varsayalım. Enuygun.com sitesini ziyaret edip hesaplama aracına 10 bin TL ve 36 ay vade seçeneklerini yazarak hesaplama başlatabilirsiniz. Enuygun sitesinde yer alan güncel ihtiyaç kredisi faiz oranları ile yapılan hesaplama sonucunda hangi bankada ne kadar geri ödeme yapabileceğinizi görebilirsiniz.

Daha fazla ayrıntı için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.
https://www.hangikredi.com/kredi/ihtiyac-kredisi

En Uygun Faizle Kredi Veren Bankalar

Tüm bankalar birbirinden farklı faiz oranı uygulamaktadır. Mevcut piyasa durumu ve bankanın kendi iç dinamikleri doğrultusunda değişen ihtiyaç kredisi faiz oranları tüketicilere farklı alternatifler sunmakta. Halkbank ihtiyaç kredisi gibi kamu bankalarının verdiği kredi ürünleri genellikle daha avantajlı faiz oranlarına sahip. Halkbank, VakıfBank, Ziraat kredi hesaplama işlemlerini yine karşılaştırma sitelerinden gerçkleştirebilirsiniz.

Özel bankalar arasında da avantajlı faiz oranı ile kredi alabileceğiniz bankalar var. Değişen kredi faiz oranlarını Enuygun, Hangikredi gibi karşılaştırma sitelerinden belirttiğimiz gibi takip edebilirsiniz. Bu siteler üzerinden İş Bankası, Akbank, Denizbank kredi hesaplama vb. hesaplama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Bankalar İhtiyaç Kredisi Verirken Nelere Dikkat Ediyor?

Acil nakit ihtiyaçlarınızın çözümü için bankalardan ihtiyaç kredisi alabilecek olsanız da ihtiyaç kredisi almak o kadar da kolay değil. Bankalardan kredi alabilmek için aranan bazı kriterler var. Bu kriterler arasında yer alan kredi notu, gelir belgesi ve sigortalılık süresi en önemlileri. Banka krediyi size borç olarak verdiğinden borcun geri ödeneceğinden emin olmak ister. Aranan tüm bu kriterler aslında bununla ilgili. Gelir belgesi sizin aylık sabit bir gelire sahip olduğunuzu, kredi notunuzun yüksek olması ödeme alışkanlıklarınızı, sigortalılık süresi ise gelirinizin garanti olduğunu gösterir.

Konut Kredisi, Taşıt Kredisi ve İhtiyaç Kredisi Farkları Nedir?

Bankalardan alabileceğiniz farklı bireysel krediler var. Konut kredisi, taşıt kredisi ve ihtiyaç kredisi farklı amaçlar için alabileceğiniz kredi ürünlerinden. Konut kredisi, bankaların konut alımları için verdiği ipotekli bir kredi türü. Alınacak konutun ekspertiz bedelinin en fazla yüzde 80’ine kadar verilebilen ve borç bitene kadar konutun ipotek edildiği ev kredisi ile yüksek tutarlı ve uzun vadeli kredi alabilirsiniz.

Taşıt kredisi, konut kredisinin bir benzeri. Araç alımları için verilen ipotekli bir kredi ürünü olan taşıt kredisi aracın fatura bedeli üzerinden belli bir kullandırım oranına bağlı olarak verilir. Bu kredide de borç bitene kadar araca ipotek konulur.

İhtiyaç kredisi ise daha düşük tutarlı nakit ihtiyaçlarınız için verilir herhangi bir ipotek söz konusu değildir.

Kredi Başvuru İşlemi Nasıl İlerler?

Kredi başvuru adımları alacağınız kredi türüne göre değişiklik gösterir. Süreci en kolay işleyen kredi türü ihtiyaç kredisi. Online olarak başvuru aşamasına kadar ulaşabileceğiniz bu kredi türüne başvrunuzu yaptıktan sonra banka, bilgilerinizi incelemek ister. Eğer bankanın müşterisi iseniz herhangi bir belge sunmanıza gerek kalmaz. Eğer bankanın müşterisi değilseniz banka sizden bazı belgeler talep edebilir.

Konut kredisi başvuru işlemi en uzun süren kredi türü. Konut kredisi başvurusu yapmadan önce almak istediğiniz konuta karar vermiş olmanız gerekiyor. Alacağınız eve karar verdikten sonra bankaya konut kredisi başvurusunda bulunabilirsiniz. Bankadan ön onay almanız halinde alacağınız evin tapu fotokopisi ve diğer kişisel evraklarla birlikte bankaya ikinci başvurunuzu gerçekleştirirsiniz. Siz belli bir tutarda kredi başvurusu yapmış olsanız da almak istediğiniz ev için ekpsertiz incelemesi yapılır ve değeri belirlenir. Evin ekspertiz değerinin en fazla yüzde 80’i için ev kredisi alabilirsiniz. Evin ekspertiz değeri ile birlikte geliriniz de alabileceğiniz tutarı etkiler. Krediniz onaylandıktan sonra bir banka yetkilisinin de katıldığı tapu sürecinde satın alma işlemi gerçekleşir.

Taşıt kredisi başvuru süreci ise ihtiyaç kredisine yakın bir süreç. Araç sıfırsa fatura bedeli, ikinci el ise kasko değer listesi göz önünde bulundurularak kredi kullandırım oranı çerçevesinde verilebilecek en yüksek tutar belirlenir. Bankanın müşterisiyseniz fatura hariç hiçbir belge sunmadan, müşterisi değilseniz kimlik fotokopisi, gelir belgesi, adres gösterir belge ile birlikte başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.