Ana Sayfa Haberler Genç Girişimc...

Genç Girişimcilerden Payitaht Desteği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Bursa Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Kağan Yeşil, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde başlayan ve 25 Haziran’a kadar devam edecek olan ‘Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’nin çarşıya değer kattığını söyledi.

BTSO çatısı altında faaliyet gösteren TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu, aylık olağan toplantısını Tuz Pazarı’nda gerçekleştirdi. Üyeler, toplantı sonrasında Tuz Pazarı ve Kapalıçarşı esnafını ziyaret ederek, ‘hayırlı işler’ diledi. Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin Bursa’da ticaretinin attığı bir bölge olduğunu söyleyen TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Kağan Yeşil, “Çarşı Bursa’nın can damarıdır. Bursa ekonomisine katkı sunan başarılı işadamlarımızın büyük bir çoğunluğu bu bölgede yetişti. Tarihi çarşı ve hanlarındaki ahilik kültürünün gelecek nesillere aktarılması için bu bölgenin canlı olması çok önemlidir” dedi.

“ALIŞVERİŞ GÜNLERİ ÇARŞIYA HAREKETLİLİK KAZANDIRDI”

Kağan Yeşil, BTSO öncülüğünde 22 Nisan tarihinde başlayan ve 25 Haziran’a kadar devam edecek olan ‘Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’ organizasyonun çarşıya değer kattığını ifade etti. Anlaşmalı işyerlerinden toplamda her 100 TL’lik alışveriş yapanların 10 otomobil, 10 akıllı telefon, 10 dizüstü bilgisayar kazanma şansı yakaladığını hatırlatan Yeşil, “BTSO öncülüğünde, Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi’nin katkılarıyla bölge büyük bir hareketlilik kazandı. Yeni yatırımlar, tarihi dokusuyla alışveriş yapanları mest eden bölgemizin gelecek nesillere bırakılmasına büyük katkı sağlıyor” diye konuştu. İHA