Ana Sayfa Haberler Türk Firma Cr...

Türk Firma Cruise Sektöründe Ben de Varım Dedi

17.09.2020 – Akdeniz’de İtalyan ve Yunan firmalarının güçlü olduğu Cruise Tatili sektöründe Türkler de artık kendi gemisiyle var olacak. Kruvaziyer otel işletmeciliği sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren Miray International – Miray Cruises, satın aldığı lüks yolcu gemisi ile büyük bir yatırıma imza attı.

Dünyada Cruise Tatili sektörünün 40 milyar dolara yakın büyüklüğe ulaştığını belirten Miray International – Miray Cruises Genel Müdürü Ahmet Yazıcı, “Türkiye bu büyüklükten yeterli payı alamıyor. Türk şirketleri olarak sektörde güçlü olabilmemiz için kendi gemilerimize ihtiyacımız var. Gerçekleştirdiğimiz bu yatırım Türk Cruise sektörü için tarihi bir hamledir. Uluslararası rekabette elimizi güçlendirecektir” dedi.

Son yıllarda giderek popülerleşen Cruise Tatili sektörü, dünyada yaklaşık 40 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştı. Akdeniz’de bu büyüklükten aslan payını alan İtalyan ve Yunan şirketlerine karşı Türkiye’den ilk hamle Miray International – Miray Cruises’dan geldi. Sektörde uzun yıllardır hizmet veren şirket, lüks yolcu gemisini satın alarak Cruise sektöründe büyük bir yatırım gerçekleştirdi.

Bu satın almanın kruvaziyer otel işletmeciliği sektörü için çok önemli olduğunu belirten Miray International – Miray Cruises Genel Müdürü Ahmet Yazıcı, “Cruise; çok büyük bir sektör ve Akdeniz’de bu büyüklükten en çok payı İtalyan ve Yunan şirketleri alıyor. Türk şirketleri faaliyetlerini kiralık gemilerle sürdürdüğü için süreklilik sağlanamıyor. Miray International – Miray Cruises olarak sefere hazırladığımız lüks gemimizle Cruise sektöründe büyük başarıya imza attık. Bu satın alma Türk Cruise sektörü için tarihi bir hamledir. Uluslararası rekabette elimizi güçlendirecektir” ifadelerini kullandı.

KUŞADASI’NDA BEKLİYOR, YAKIN ZAMANDA TURLARA BAŞLAYACAK

Kuşadası’nda hizmete hazır halde bekleyen Miray Cruise gemimiz, yakın zamanda turlarına başlayacak. Miray Cruise gemisinin Akdeniz’in en gözde seyahat gemilerinden biri olduğunu belirten Ahmet Yazıcı, şu bilgileri paylaştı: “400 yolcu kabini (lüks oda) bulunan gemimiz, 1.000 yolcu kapasitesine sahip. 164 metre uzunluğunda olan seyahat gemisi, yakın zamanda Türkiye çıkışlı turlarına başlayacak. Ege ve Akdeniz’de yolculuk edecek gemi Türk konseptinde servis ve yemek standartlarıyla hizmet vererek farkını ortaya koyacak.”

PANDEMİ NEDENİYLE OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER ALINDI

Cruise tatilinin pandemi dönemindeki güvenilir tatil seçeneklerinden biri olduğunun altını çizen Ahmet Yazıcı, “Gemi içindeki misafirler ve hizmet sunan görevliler, önlemler dâhilinde içeri alınmış sağlık kontrolleri yapılmış kişilerdir ve gemiye alınan herkesin koronavirüs testleri yolculuktan hemen önce yapılır. Bu kişiler gemi içinde dışarıyla etkileşim halinde olmadığı için hiçbir görevli ya da misafir bir başkası için tehlike arz etmez. Gemiye giriş anından, turun bitimine kadar Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) ve Sağlık Bakanlığımızın önerdiği tüm önlemler ve kurallar gemide disiplinle uygulanmaktadır. Cruise seyahatleri boyunca yolcu ve mürettebatın sağlık durumu hem liman otoriteleri hem de gemi yönetimindeki sağlık ekibi tarafından sürekli gözlemlenmektedir. Bu kişiler gemi içinde dışarıyla etkileşim halinde olmadığı için hiçbir görevli ya da misafir bir başkası için tehlike arz etmez.” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Türkiye Akdeniz’in En İyi Kruvaziyer Destinasyonu Seçilince Japonlar Yatırıma Hız Verdi

19.11.2019 – Amerika Birleşik Devletleri merkezli, Cruise sektörü için otorite mecralardan biri olan Porthole Cruise Magazine, okuyucularının oyları ile Türkiye’yi Akdeniz’in en iyi kruvaziyer destinasyonu ilan etti. 1998 senesinden bu yana okuyucularının oyları ile çeşitli kategorilerde sektörün en iyilerini belirleyen Porthole Cruise Magazine, Türkiye’nin en iyi Cruise destinasyonu seçildiği haberini Kasım-Aralık sayısında ve Porthole.com web sitesinden duyurmuştu. Bunun üzerine, 2018 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet göstermeye başlayan bir Japon yatırımı olan Cruise Planet markası, Türkiye’de yatırımlarına hız verme kararı aldı.

Bu yıl 40. yılını kutlayan dünya devi bir Japon markası HIS Global’in Japonya’da doğan, yıllardır cruise sektöründe bilinen global markalarından olan Cruise Planet, çok yakın bir zamanda İstanbul Nişantaşı’nda misafirlerine alışılmışın dışında, çok farklı bir anlayışla hizmet vereceği bir cruise showroom’u olan The House of Cruising Nişantaşı’nı açacağını duyurdu.

70 ülkede, 550’nin üzerinde ofisi ve 17.000 çalışanıyla edinilen 40 yıllık tecrübe; Japon vizyonerliği ve Türk misafirperverliği hizmet anlayışını birleştirerek Cruise Planet’i yönettiklerini belirten Cruise Planet Cruise Müdürü Onur Ovacık, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cruise Planet Müdürü Ovacık, “Global pazarda söz sahibi bazı Cruise şirketlerine ait gemilerin İstanbul’a 2020 başlangıç olmak üzere, 2021’de de yoğun olarak gelecek olmaları, merkezimiz Japonya’da da memnuniyetle karşılandı. Bu gelişmelerden de aldığımız güç ile Türkiye’yi cruise başkenti yapma hedefimiz için durmaksızın ilerlemeye devam ediyoruz. 2018 yılında Türkiye’de hizmete giren Cruise Planet markasının sıra dışı bir ofiste, ev konseptinde samimi bir cruise showroom temasıyla The House of Cruising Nişantaşı içinde hizmet vermesi için harekete geçtik. Merkez ofisimizin cesaretlendirmesi ve yeni ofisimizin hizmete açılmasıyla marketing bütçelerimizi de arttırarak, gemi turlarının Türkiye’de daha fazla tanınması için yoğun bir çalışma içine gireceğiz. Türkiye’nin Akdeniz’de en iyi cruise destinasyonu seçilmesi sayesinde, Türkiye ofisimizin Yunanistan, Azerbaycan, İran, Dubai ve Katar gibi ülkelerde de Cruise Planet’in marketing-satış çalışmalarının bizzat bizim tarafımızdan yapılması konusunda bir karar almıştır.” dedi.

Cruise Planet Müdürü Onur Ovacık, “Sektörde bir ilk olan Cruise Planet, Türkiye’nin Cruise Arama Motoru’dur. Seyahat severler gemi seyahatleri ile ilgili en doğru bilgiye ve en uygun fiyatlara, kolayca Web sitemizden ulaşabiliyorlar. Şirketimize her an ulaşma imkanı ve ücret iade garantileri ile hizmet veriyoruz. CruisePlanet.com.tr’de dünyada söz sahibi cruise şirketlerinin tur programlarının hemen hepsine ulaşılıyor. Ayrıca özel keşif gemileri, özel yatlar ve 6 yıldızlı gemiler sistemimizde yer alıyor. Bu geniş ürün yelpazesinin içinde herkesin kendine uygun turu bulması sadece birkaç filtrelemenin ardından gerçekleşmekte… Misyonumuz bir yandan da gemi seyahati denememiş seyahat severlere bu keyifli tatil ürününü en doğru şekilde tanıtmak, gemi ile seyahat etmelerini sağlamak ve bundan sonraki seyahatlerinde yeniden cruise tatili tercih ettiklerini görmek istiyoruz” dedi.

Avrupa’nın en büyük kruvaziyer şirketi olan MSC Cruises’ın en yeni gemisi MSC Grandiosa’nın isim verme-suya indirme törenine davet edilen Cruise Planet yöneticisi Onur Ovacık, Cruise sektöründeki Türkiye’nin en iyi tur operatörü ödülünü de Hamburg’daki törende almıştı.

 

 

Türkiye, Akdeniz’in En İyi Kruvaziyer Destinasyonu Seçildi

06.11.2019 – Uluslararası kruvaziyer turizmindeki gelişmeleri takip eden önde gelen ABD merkezli yayın kuruluşu Porthole Cruise Magazine, Türkiye’yi Akdeniz’in en iyi kruvaziyer destinasyonu seçti. Yayın, 1998 yılından bu yana okuyucu oyları ile çeşitli kategorilerde sektörün en iyilerini belirliyor.

Küresel ağında Türkiye’ye gelen kruvaziyer turistlerin yüzde 62’sinin geçiş yaptığı Kuşadası, Bodrum ve Antalya kruvaziyer limanları bulunan dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding (GPH) CEO’su Emre Sayın, “Türkiye kruvaziyer turizminin tekrardan yükselişe geçmesi için devletimiz ile birlikte ciddi efor sarf ettiğimiz bu dönemde Türkiye’nin en iyi kruvaziyer destinasyonu seçilmesi bizi çok sevindirdi ve daha da motive etti” dedi.

Katıldıkları uluslararası organizasyonlarda kruvaziyer şirketlerinin Türkiye’yi rotalarına eklemesi için başarılı çalışmalar yürüttüklerini belirten Sayın, “Ayrıca bu yıl Akdeniz Kruvaziyer Limanları Birliği’nin genel kuruluna Kuşadası’nda evsahipliği yaptık. Dünyanın en büyük kruvaziyer şirketlerinden 14’ünün üst düzey yöneticilerine yerinde tanıtım gerçekleştirdik” dedi.

ABD merkezli ve uluslararası kruvaziyer turizmindeki gelişmeleri takip eden önde gelen yayın kuruluşu Porthole Cruise Magazine, Akdeniz’deki en iyi kruvaziyer destinasyonu olarak Türkiye’yi seçti. Okuyucularının oyları ile 1998’den bu yana gemi, liman, kruvaziyer şirketi, destinasyon gibi kategorilerde sektörün en iyilerini belirleyen yayın, sonuçları Kasım/Aralık 2019 sayısında ve porthole.com web sitesinde yayınlandı.

Küresel ağında Türkiye’ye gelen kruvaziyer turistlerin yüzde 62’sinin geçiş yaptığı Kuşadası, Bodrum ve Antalya kruvaziyer limanları bulunan dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding (GPH) CEO’su Emre Sayın, “Türkiye kruvaziyer turizminin tekrardan yükselişe geçmesi için devletimiz ile birlikte ciddi efor sarf ettiğimiz bu dönemde Türkiye’nin en iyi kruvaziyer destinasyonu seçilmesi bizi çok sevindirdi ve daha da motive etti.” dedi. Sayın, yükselişin tepe noktasına 2022’de ulaşacağını öngördüklerinin ifade etti.

Rotalara eklemeleri için başarılı çalışmalar yürüttük

Katıldıkları uluslararası organizasyonlarda kruvaziyer şirketlerinin Türkiye’yi rotalarına eklemesi için başarılı çalışmalar yürüttüklerini belirten Sayın, “Sektörün dünya çapında en önemli buluşma noktası, her yıl Miami’de düzenlenen Seatrade Cruise Global’dir. GPH olarak özellikle son üç yıldır bire bir görüşmeler ve etkinlikler ile bir bakıma Türkiye adına lobicilik yaptık. Bu yıl aynı zamanda Hamburg’da düzenlenen Avrupa’nın önemli sektörel buluşması Seatrade Europe’ta yoğun temaslar gerçekleştirdik” diye konuştu.

Sektörün önemli aktörlerinin Türkiye’yi yerinde görmesine aracılık da ettiklerini kaydeden Sayın, “Ayrıca bu yıl Akdeniz Kruvaziyer Limanları Birliği’nin (MedCruise) 54. Genel Kurulu’na Kuşadası’nda evsahipliği yaptık. Dünyanın en büyük kruvaziyer şirketlerinden 14’ünün üst düzey yöneticilerine yerinde tanıtım gerçekleştirdik” dedi.

Kuşadası kruvaziyerde marka elçisi

Kuşadası’nın küresel kruvaziyer sektörü bakımından Türkiye’nin marka elçisi olduğunu söyleyen GPH Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Aziz Güngör, “Turizm sezonu boyunca Kuşadası’ndan 60 ülkenin vatandaşı geçiş yaptı” dedi. Kuşadası’nın 2019’u 200 bin kruvaziyer turist ile tamamlayacağını ifade eden Güngör, “2020’de 350 bin turist bekliyoruz. Kruvaziyer şirketleri genel olarak da Doğu Akdeniz’e yöneliyorlar. Kuşadası ise bu anlamda önemli bir merkez olarak kendini konumlandırıyor” şeklinde konuştu

 

Türkiye Dünyanın Cruise Başkenti Olabilir mi?

05.10.2019 – Uzun bir süredir Türkiye limanlarından uzak kalan Cruise gemileri, 2020’den itibaren yavaş yavaş Türkiye limanlarına geri dönmeye başlıyorlar. Hatta Galataport’un tamamen hazır olmasının ardından, 2021’den itibaren bazı Cruise firmalarının her hafta hareketli gemi seyahatlerine başlayacağı, İstanbul, Kuşadası ve İzmir gibi limanların Avrupa’nın stratejik öneme sahip cruise limanları olacağı global pazarda iyiden iyiye konuşulmaya başlandı.

Türkiye’nin ilk ve tek Cruise Arama Motoru olan Cruise Planet markasının Müdürü Onur Ovacık, “Türkiye’yi dünyanın Cruise başkenti yapmak hedefi ile yola çıktık.” açıklamasını yaparak, yakın ve uzun gelecekteki Cruise sektörü hakkındaki gelişmeleri, Cruise Planet’in sektöre kazandıracağı yenilikleri ve gemi seyahatleri konusunda tüketicilere sağlayacakları faydalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Cruise Planet markası hakkında, Cruise Planet Müdürü Onur Ovacık, “Türkiye’nin otel arama motoru Cruise Planet, bu yıl 40. Yılını kutlayan bir Japon markası H.I.S. Global’in bir yatırımıdır. Türkiye’de yeni duyulmaya başlansa da, global Cruise sektöründe, yıllardır bilinen değerli bir marka. 70 ülkede 550’nin üzerinde ofis ve 17.000 çalışanla edindiği 40 yıllık tecrübe; Japon misafirperverliği ve hizmet anlayışı ile Cruise Planet 2018’den bu yana Türkiye’de faaliyet göstermeye başladı.  Geçmiş yıllara oranla düzenli bir ivme ile artan Cruise severlerin, yeni havalimanı ve yeni Cruise Terminali’nin ardından rotayı uzun zamandır uğramadıkları İstanbul’a çevireceğini tüm gemi şirketlerinin 2021 programlarına İstanbul’u dahil etmeleriyle öğrenmiş olduk. Bu da Cruise Planet’in fark yaratan teknolojisi sayesinde Cruise Arama Motoru’nu Türkiye’de faaliyete geçirmemizin ilk adımı oldu.” açıklamasını yaptı.

Tüketicilerin neden Cruise Planet üzerinden gemi seyahatlerini satın almaları gerektiği konusunda ise,  “Seyahat severler, Cruise Planet’in yazılımı sayesinde, gemi seyahatleri ile ilgili en doğru bilgiye ve en uygun fiyatlara, hızlıca ulaşabiliyorlar. Rezervasyonumu erken mi yaptım endişeleri olmadan ücret iade garantisi ile hizmet alabiliyorlar. Bize her zaman ulaşabiliyorlar. CruisePlanet.com.tr’de dünyanın en önemli Cruise şirketlerinin tur programlarının hemen hepsine ulaşılırken, Türkiye’de başka yerden satın alma imkanı bulunmayan çok özel keşif gemileri, özel yatlar, 6 yıldızlı gemiler bile yer alıyor. Bu geniş ürün yelpazesinin içinde herkesin kendine uygun turu bulması sadece birkaç filtrelemenin ardından gerçekleşiyor. Hepsinden de önemlisi %100 müşteri memnuniyeti odaklı hizmet veriyoruz”dedi. 
 
Cruise tatili, gemide seyahat kültürü ve gemilerin özellikleri gibi detaylı bir çok bilgiye CruisePlanet.com.tr’den ulaşılabildiğini belirten Ovacık, “Misafirlerimiz odalarının konumu, gemilerin ortak yaşam alanları, ziyaret edecekleri limanlarda nasıl zaman geçirebilecekleri hakkında önceden bilgi edinmiş oluyorlar. Cruise Blogumuz içinde daha önce o destinasyona seyahatini gerçekleştirmiş gezginlerin notlarını ve tavsiyelerini de okuyabiliyorlar… Özetle gemi seyahati düşleyenlerin ihtiyacı olan tüm bilgileri edinebileceği bir Cruise Arama Motoru’yuz.” dedi.

Gemi seyahatlerine katılmak isteyen her tür segmente özel hizmet sunabildiklerini belirten Cruise Planet Müdürü Onur Ovacık, “Her misafirimizin Cruise seyahatinden beklentisi farklıdır. Çocuklu aileler için gemi içinde çocukların daha eğlenceli zaman geçirebilecekleri alternatifler, Hamileler için daha kompakt; butik gemiler. Balayı çiftleri için daha az çocuk popülasyonunun olduğu ve daha az misafire daha az personelle hizmet verildiği resort otel mantığı ile çalışan beş yıldızlı gemiler. Yalnız misafirlerimiz için ilgi alanlarına göre; golf, gurme, parti veya benzeri konseptli gemiler ve hareket kabiliyeti sınırlı olan misafirlerimiz için Accessible kabinler ile ayrıcalıklı, her talebe uygun hizmet veriyoruz.” dedi.

Gemi seyahati düşlediğinizden çok daha fazlasını verir

Zaman zaman seyahat severlerin yurt dışı kara turları ile kıyasladığı Gemi seyahatleri hakkında, Onur Ovacık az bilinen gerçekleri de açıkladı. “Cruise gemilerinin salladığına ilişkin söylentiler olsa da, 700 Milyon Euro’lara mal olan Cruise gemilerinde uzun zamandır kullanılan sarsılmayı önleyici stabilizatör teknolojileri sayesinde en ufak sarsıntı hissedilmez, hatta çoğunlukla geminin içinde dolaşırken denizde olduğunuzu unutabilirsiniz. Gemiler limanlarda en az 10 – 12 saat zaman geçirir. Gece hayatı daha eğlenceli olan yerlerde, muhakkak 1 gece konaklama verilir. Bir kere bile gemi turuna çıkmış misafirlerimizin ortak görüşüdür ki; limanlarda geçirilen süre oldukça yeterlidir. Dil problemi olan misafirlerimizi ya da uçak biletleri ve transferlerini de dahil edip paket halde bir organizasyon gerçekleştirmek isteyen misafirlerimizi hazır paket programlarımıza yönlendiriyoruz”dedi.
 
Hedefimiz Türkiye’yi dünyanın Cruise başkenti yapmak

Cruise Planet Müdürü Onur Ovacık, “Kısa vadedeki hedefimiz; Türk misafirlerinin seyahat gereksinimlerine uygun aradıkları her şeyi bulabilecekleri bir Cruise Süpermarketi olarak, %100 müşteri memnuniyetiyle rahatlıkla seyahat organizasyonlarında tercih edebilecekleri bir oluşum haline gelmek istiyoruz. Uzun vadede ise, Türkiye’yi dünyanın Cruise Başkenti haline getirmek; tüm gemi şirketleri için uğrak noktası olmasını sağlamak var. Bunun için de 70 ülkede, 550’nin üzerinde ofisle faaliyet gösteren Japonya’nın bir numaralı tur operatörü H.I.S. Global’in de desteği ile uluslararası arenada lobi çalışmaları yürütme hedefindeyiz.” diyerek açıklamasını noktaladı.