Ana Sayfa Haberler Financial Tim...

Financial Times FTSE Gelişmekte olan Avrupa Endeksi’ne Türkiye’den 10 Hisse Eklendi

Londra Borsasının sahip olduğu FTSE ( Financial Times Stock Exchange) Group tarafından hazırlanan FTSE Russell, Global Hisse Senedi Endeks Serileri yarı yıl gözden geçirmesinde Türkiye’den THY, Halkbank, Tekfen Holding, Sasa, Yataş ve Bera Holding’i büyük, orta ölçekli, küçük ölçekli şirketler endekslerine eklendi.

Söz konusu FTSE Gelişmekte Olan Avrupa Ülkeleri Endeksine eklenen şirketler toplamda Rusya’dan 11, Türkiye’den 10,  Polonya’dan 6, Yunanistan’dan 6, Çekya’dan 4, Macaristan’dan 2 olarak yer aldı. FTSE’nin Büyük ölçekli hisseler kategorisindeki eklentilerde Rusya’dan Magnit PJSC, MegaFon, Public Joint Stock Company Polyus ve Türk Hava Yolları olmak üzere 4 şirket bulunuyor.

Türk Hava Yolları’nı FTSE Gelişmekte Olan Avrupa orta ölçekli şirketler listesinden, Büyük Piyasa Değerli Şirketler listesine ekleyen FTSE Russell, bu listeden çıkardığı Halkbank’ı ise Orta Ölçekli şirketler listesine aldı. Orta ölçekli şirketler listesinde Tekfen Holding’e de yer verdi.

FTSE Gelişmekte olan Avrupa küçük ölçekli hisseler listesinde ise Sasa Polyester, Bera Holding ve Yataş’a yer veren FTSE Russell, listenen Tekfen Holding ve AvivaSA Emeklilik’i çıkardı. FTSE Tüm Dünya listesine ise Türkiye’den Tekfen Holding dahil edidi.

FTSE Russell’in endekslerde yaptığı değişiklikler 16 Mart Cuma günü seans kapanışı sonrasında 19 Mart tarihinde yürürlüğe girecek.