Ana Sayfa Haberler Faydalı Bilgiler 5 Dakikada Öğ...

5 Dakikada Öğreneceğiniz 5 İlginç Pratik Bilgi

1. İnternet çekmiyor ve devamlı kopuyorsa, wi-fi bağlantınız yavaşsa ne yapmalısınız?

Problem: Otel, site, lokanta vb. gibi büyük birçok kullanıcıya yayın yapan wi-fi bağlantılı bir yerdesiniz ve internetiniz yavaş hatta hiç bağlanmıyor. Ya da evinizde wi-fi var ama her yerden çekmiyor ve sizi sinir ediyor…

İşte bu gibi durumlarla karşılaşmamak için size çözüm: Anten alın.

Antenli USB wireless adapter. Bu antenlerin teki de var çifti de. Google’a yazın, e-ticaret sitelerinde çıkar. Oralardan uygun fiyat,model bakar satın alırsınız.

Gidip teknoloji marketlerine zahmet edip sormayın, keza orada çalışanlar bilmiyor o tarz dükkanlarda da bulunmuyor. Devir internet devri, dertlerinizin çözümü yine internette…En başta da kanalfinans da tabi…

 

2. Otoparkta arabanızın nerede olduğunu unuttunuz. Arabanızı uzun uzun gezmeden nasıl bulacaksınız?

Bildiğiniz üzere araba anahtarları uzaktan arabaların kilidini açabiliyorlar. Ancak bu uzaktan açma fonksiyonu yalnızca 20 metre içinde mümkün. Ancak bu mesafeyi artırmanın 20 metreyi 60 metreye çıkarmanın bir yolu var:

Anahtarı kafanıza ya da kalbinize tutun ve anahtarın düğmesine öyle basın. Aracın ışıkları yanacaktır. Korkmayın bunun sağlığınıza bir zararı yok.

Peki bunun bilimsel açıklaması ne?

Elektronik sinyal yayan bir vericinin etrafında su olması elektronik sinyallerin dalga boylarını uzatır.

Yanınızda pet şişede su varsa da aynı işi görür. Şişede suyunuz yoksa kafanıza ya da kalbinize doğru anahtarı tutun. Neden mi? İnsan vücudunun 3/4’ü su.

 

3. İnternette gezinmekten işine konsantre olamayan sosyal-medya bağımlıları için çözüm:

İşlerinize zaman ayırmak istiyor ama internette gezmekten bir türlü tam olarak konsantre olamıyor musunuz? Yalnız değişsiniz. Keza birçok insan facebook ve twitter müdavimi ve bunları işlerinden çok eğlence için kullanıyor. Böyle olunca da yapılması gereken işler kalıyor, verimlilik düşüyor. Bu durumdan şikayetçi iseniz ve bir türlü yapmanız gereken işe konsantre olamıyorsanız üzülmeyin.

Sizin kendinizi disipline edecek bir yardımcıya ihtiyacınız var demektir:

a.Bilgisayarınızdan internet expolerer ve chrome dışındaki browserları kaldırın.

b.Chrome Web Mağazasına gidin ve “Stay Focusd” eklentisini bulun. StayFocusd, zaman kaybettiren web sitelerinde harcayabileceğin süreyi sınırlandırarak üretkenliğinizi artırır. Bu eklenti bedava. Bu eklentiye benzer aynı işi yapan başka eklentiler de var, isterseniz onları da deneyebilirsiniz ama göreceğiniz üzere bu en çok kullanılan ve memnun kalınan eklenti.

c.Eklentiyi chrome’a kurun. Sağda “Chrome’a ekle” yi tıklayın ve kurun.

d.Eklentinin ayarlar kısmından kaç dakika internete ayıracağınızı ayarlabilirsiniz. Artık kendinize ne kadar süre vereceksiniz sizin bileceğiniz iş…Süre bitince internet, sosyal medya kapanır artık iş-güç zamanıdır ve artık konsantrasyonunuzu kimse bozamaz, siz bile…

4. Uçak,tren ya da otobüste seyahat ederken eşyanızı kendi üstünüzdeki rafa değil, karşı tarafın üstündeki rafa koyun.

Böylelikle

1- Birisi eşyanızı karıştırırsa ya da çalmaya kalkarsa (uçakta olmaz ama otobüste özellikle mola verildiği zamanlarda olabilir) görür ve müdahale edebilirsiniz.

2- Kötü niyet değil dikkatsizlikten kaynaklanan durumları önlersiniz. Örneğin birisi sizin eşyanızı kendisininki ile karıştırarak alıp gidebilir. Bu gibi durumları önlemiş olursunuz.

5. Kolay ve hızlı uykuya dalma metodu

Uykuya dalma probleminiz mi var? Yatağa yatıp bir o yana bir bu yana mı dönüyorsunuz? Hergün olmasa bile birşeye canınızın sıkıldığı zamanlarda hemen uyuyamıyorsanız bir uykuya dalma stratejisi işinize yarayacaktır.

Bu anlatacağımız aslında bir gevşeme metodu. Metod şöyle:

1- Burnunuzdan nefes alın, ağzınızdan verin. Bunu 7 kere tekrarlayın.

2- Daha sonra derin bir nefes alın, tutun, içinizden 1’den 7’ye kadar sayın nefesinizi yavaş yavaş bırakın.Yani nefesinizi 7’ye kadar saydığınız müddetçe tutun. Sonra nefesinizi bırakırken 8’e kadar sayın. Yani bu 8’e kadar sayma süresine nefesinizi bırakmayı yayın.

3- 2.adımı 4 kere tekrarlayın.

Bu 3 adım bittiğinde artık gevşemiş olacaksınız, iyi uykular….