Ana Sayfa Haberler Enerjisa Onli...

Enerjisa Online Elektrik Borcu Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Teknolojinin hayatımızın her alanına girmesi ile birlikte yaşam alışkanlıklarımızda da belirli değişiklikler yaşanıyor. Hayatımızı kolaylaştıran teknoloji sayesinde artık online ortamlarda fatura ödeme ve borç sorgulama gibi işlemler de yapılabiliyor. Eski yıllarda fatura ödeme merkezlerinde ve elektrik dağıtıcısı şirketlerin ödeme merkezlerinde uzun kuyruklar beklerken artık tek bir tıklama ile elektrik faturalarımızı ödeyebiliyoruz.

Elektrik borcunuzu sorgulamak istiyorsanız Enerjisa tarafından sunulan online işlem merkezini kullanabilirsiniz. Ülkemizde online fatura ödeme ve fatura sorgulama sistemine ilk geçiş yapanlardan olan Enerjisa elektrik borcu sorgulama işlemlerinizi son derece kolay bir şekilde gerçekleştirebilmenizi sağlıyor. Enerjisa aynı zamanda telefon üzerinden de elektrik borcu sorgulama işleminizi gerçekleştirebilmenize imkan tanıyor.

Enerjisa’da elektrik aboneliğiniz bulunuyorsa elektrik faturalarınızı ödemek ve borçlarınızı sorgulayabilmek için Enerjisa online hizmet merkezine üye olmanız gerekiyor. Online hizmet merkezine üyelik aldıktan sonra aynı üyeliğiniz üzerinden farklı işlemler de gerçekleştirebilirsiniz.

Online Elektrik Faturası Ödeniyor mu?

Enerjisa online işlem merkezini kullandığınız zaman elektrik faturalarınızı da ödemeye başlayabilirsiniz. Sözleşme hesap numaranızı vererek bankalar aracılığı ile otomatik ödeme talimatı da verebilirsiniz. Böylelikle faturalarınızın otomatik olarak ödenmesini sağlayabilirsiniz.

İnternet ya da telefon bankacılığını kullanarak ödeyebileceğiniz elektrik faturalarınızı bu şekilde ödediğiniz zaman gecikmelere bağlı olarak yaşanabilecek sürpriz faturalardan uzaklaşmış olursunuz. Ayrıca zamandan da tasarruf elde edebileceğiniz için zamanınızın büyük bir kısmı size kalır.

Elektrik Faturalarındaki Gecikme Faizi Ne Demek?

Gecikme faizi olarak adlandırılan faizler faturanızın üzerinde koyu renk ile belirtilir. Gecikme faizi, faturanızın son ödeme tarihinin geçtiğinin ve sizin faturanızı ödemediğiniz belirtisidir. Faturanızı ödemediğiniz zaman elektriğinizin kesilmesine de sebep olabilirsiniz. Borçlarınızdan dolayı elektriğiniz kesildiyse borcunuzu faizi ile birlikte ödemek zorunda kalırsınız. Borcunuzun tamamını ödedikten sonra elektriğiniz tekrar kullanılabilir hale gelecektir.

Zamanında ödemediğiniz faturalarınız borcunuzun birikmesine sebep olur. Borcunuzun birikmesi aynı zamanda gecikme faizinde de yükselmeye sebebiyet verebilir. Ev veya iş yerinizdeki elektrik aboneliğinize ait olan faturalarınızı bu sebepten dolayı otomatik olarak ödemeniz daha doğru olabilir.

Enerjisa Online Hizmetlerden Nasıl Yararlanabilirim?

Enerjisa’nın online işlem merkezinden yararlanmak için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. Faturalarınızı düzenli olarak ödemek istiyorsanız ya da elektrik borcu sorgulamak istiyorsanız Enerjisa’nın resmi internet sitesine girmeniz ve üyelik oluşturmanız yeterli olacaktır. Üyeliğiniz ile aynı zamanda elektrik aboneliği nakil işlemi, aylık enerji tüketimi raporlarına ulaşım ve daha pek çok farklı işlemi de gerçekleştirebilirsiniz.

Üyelik yapacağınız zaman sizlerden ad, soyad, T.C. kimlik numarası ve cep telefonu bilgileriniz istenir. Bilgilerinizi doğru ve eksiksiz şekilde girdikten sonra cep telefonunuza onay mesajı gelir ve üyeliğiniz aktif edilir.