Ana Sayfa Haberler Yurtiçi Uçuşl...

Yurtiçi Uçuşlarda Tavan Fiyat Artırıldı

08.06.2022 – Yurtiçi uçuşlarda tavan fiyat artırıldı. Basında yer alan habere göre, İç hat uçak bilet ücretlerinde daha önce tek yön 699 TL olan tavan fiyatı 899 TL’ye yükseltildi.

Medyadaki haber akışına göre iç hat tek yön ekonomi sınıfı biletlerde uygulanan tavan fiyat uygulamasında geçen günlerde artış yapıldı ve tavan bilet fiyatları 899TL’ye çıktı. En son düzenleme Nisan sonu yapılmış ve 699TL’den 799TL’ye çıkarılmıştı. Pegasus’un önceki CEO’su Mehmet Nane’nin eski bir röportajında Nisan ve mayısta yapılacak kademeli artışlarla rakamın 899 TL’ye yükseltilmesinin talep edildiği paylaşmıştı. Oyak Yatırım gelişmeyi havayolu şirketleri açısından değerlendirdi: Haber havayolu şirketleri ve özellikle Pegasus için artan maliyetler ve zayıf TL döneminde hafif pozitif olarak değerlendirilebilir.

 

En Pahalı Biletler Cuma Günü Satılıyor, En Ucuz Biletler Ne Zaman Alınabilir?

12.02.2018 – Yaz sezonu yaklaşırken insanlar tatil planı yapmaya başladı. Yolcuların da en çok dikkat ettiği konuların başında ucuz uçak bileti almak geliyor. Özellikle yılbaşı, resmi tatiller ve yaz döneminde bilet fiyatları oldukça pahalı oluyor. Online seyahat markası Biletall.com CEO’su Yaşar Çelik ise uygun fiyatlı bilet bulmanın püf noktalarını paylaştı.

Uçak biletini ucuza almak isteyenlerin dikkat etmesi gereken konuların başında zamanlama geliyor. Biletall CEO’su Yaşar Çelik, ‘’Seyahat için programınızı resmi tatillere göre ayarlamanız gerekiyorsa, biletinizi havayollarının dönemsel olarak biletleri satışa sunduğu zamanlarda almaya çalışın. Sabah uçuşu yerine akşam uçuşunu tercih edin’’ dedi.

Biletinizi Pazar Sabahı Alın

Çelik Cuma günleri uçak bileti almaktan kaçınılması gerektiği söyledi: ‘’ 2016’da en pahalı yurt içi uçak bileti Cuma günleri satıldı. Pazar sabah saatleri ise ucuz uçak bileti bulmak için en ideal gün. Seyahatiniz esnek ise hafta içi salı gününe bilet almak, size ucuz bir yolculuk yapmanız için iyi bir fırsat sunar. Yurt dışına seyahat etmeyi planlıyorsanız en az 2 ay öncesinden rezervasyon yaptırarak en iyi uçuş teklifini yakalayabilirsiniz. 2016 yılı verilerine göre en pahalı yurt dışı uçak bileti Perşembe günü satılırken, en ucuz yurt dışı uçak bileti Pazar günü satıldı.’’

En Ucuz Bilet Mart Ayında Satıldı

Biletall.com tarafından yapılan araştırmaya göre; en ucuz yurt içi uçak biletleri Mart ayında satılırken, en pahalı yurt içi biletleri Ağustos ayında satıldı. Yurt dışına bilet almak için en doğru zaman ise Ocak ayı. Aralık ayında yurt dışına bilet almak oldukça pahalı. 2016 yılında yurt içi uçuşlarında en uygun bilet 23.00 ile 00.00 arasında bulunurken, yurt dışı uçuşlarında en ucuz bilet 03.00 ile 04.00 arasında satılıyor.