Ana Sayfa Haberler Elektromanyet...

Elektromanyetik Manyetik Silah Sistemi ŞAHİ209 Testleri Geçti

Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir müjdeyi verdi. Demir, 2018 Mart ayında atış testlerinin hazırlıklarının yapıldığı açıklanan elektromanyetik fırlatma sistemi ŞAHİ209’un saha testlerini de başarıyla gerçekleştiğini söyledi ve sistem için bir sonraki hedefin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kullanımı için taktik bir sistemin sahaya sürülmesi olduğunu sözlerine ekledi.

Müsteşar İsmail Demir’in açıklamaları şu şekilde yer aldı: “Dakikada iki atış yapabilen ŞAHİ209 EMT’nin saha testleri başarıyla gerçekleştirildi. Bundan sonraki hedefimiz, TSK’nın kullanımına sunulacak taktik bir sistemi sahaya sürmek.”

 

Geleceğin Silahı İçin İmzalar Atıldı: Elektromanyetik Fırlatma Sistemi ŞAHİ209 İçin Tedarik Sözleşmesi İmzalandı

25.05.2018

Gelecekte barut yada kimyasal enerji ile fırlatılan ateşli silahlar dedğimiz sistemlerinde yerini alması beklenen elektromanyetik fırlatıcılı silahlar için Türkiye’de de çalışmalar yapılıyor. Başta ABD deniz kuvvetleri olmak üzere savunma sanayisinde söz sahibi ülkelerin üzerinde çalıştıkları öncelikli teknolojiler arasında bulunan Rail Gun (Raylı Silah) olarak da adlandırılan bu sistemlerle barut yerine elektromanyetik hızlandırıcı kullanılarak top ya da mermi atışı yapılıyor.

Yeteknoloji isimli savunma sanayi sirketimiz tarafından, uzun sureli çalışmalar neticesinde, tasarımı ve kritik parcaları da dahil, yerli olarak gelistirilen Elektromanyetik Top (railgun) ŞAHİ209’un saha testlerine hazır olduğu Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir tarafından geçtiğimiz günlerde paylaşılmıştı. Yeteknoloji, Türkiye ve Orta Doğu ve Asya Bölgesi’ndeki savunma ve güvenlik kuruluşlarına “yönlendirilmiş enerji sistemleri ve teknolojileri” konusunda sistem, alt sistem, ürün, proje ve danışmanlık çözümleri sunan bir şirket. Silaha ilişkin videoda görülen sistemin saha testlerine hazırlandığını 23.05.2018 Çarşamba günü bildirilmişti.

Bugün ise SSM, ŞAHİ209’un saha prototipi tedarik sözlesmesi imzaladı. Artık saha testleri icin herseyin hazır olduğu sistemde kıza zamanda yeni testlerin izlenmesi bekleniyor. Bu gelişmeye dair Müsteşar İsmail Demir tarafından yapılan açıklama şu şekilde yer aldı: “Teknolojiyi yakalamaya çalışan değil, teknolojiye yön veren bir Türkiye hedefiyle çalışmaya devam ediyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda Elektromanyetik Fırlatma Sistemi Saha Prototipi Tedarik Sözleşmesini imzaladık. Hayırlı olsun.”

Elektromanyetik fırlatma sistemi ŞAHİ209 adını İstanbul’un fethinde de kullanılan büyük toplardan alıyor.

23.03.2018  – Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir: Elektromanyetik Fırlatma Sistemimiz ŞAHİ209’u saha testlerine hazırlıyoruz:

 

Not: Tübitak SAGE Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü kısa adıyla TÜBİTAK-SAGE, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’na bağlı, Türkiye’nin askerî ve teknolojik bilgi dağarcığını geliştirmek ve üretimini artırmak amacı ile kurulmuş bir şirkettir.

Elektromanyetik Fırlatma Sistemlerinde 3 Koldan İlerleme: Aselsan da Prototip Test Etti

01.06.2018 – Elektromanyetik firlatma sistemleri alanında güncel gelişmeler devam ediyor ve yeni prototipler test ediliyor. Geçtiğimiz günlerde özel bir savunma sanayi şirketinin çalışmalarının savunma sanayi müsteşarı İsmail Demir tarafından tanıtılmasının ardından Aselsan da kendi prototiplerinden birini test etti.

İleride barutlu sistemlerin yerine geçeceği öngörülen elektromanyatik sistemler üzerine halhazırda 3 kurumumuz yoğun şekilde calışmakta. Şu anda çalışmaları süren 3 proje şu şekilde:

  • ŞAHİ209 (YET- Ye Teknoloji)
  • TUFAN (Aselsan)
  • SAPAN (Tübitak Sage)

Bugün halka arz sürecindeki Aselsan da kendi imkanlarıyla gelistirdigi TUFAN’in ön prototiplerinden birini test ederek ilgili videoyu kamuoyu ile paylaştı.

Konu hakkında açıklama yapan İsmail Demir şunları söyledi: “Geleceğin teknoloji alanlarına çalışıyoruz, EMT de mükemmeliyete doğru 3 koldan yürüyüş TUFAN (Aselsan), Şahi209 (HİZAL) ve SAPAN (SAGE) sistemleri hızla yol alıyor. TUFAN’ın testini başarı ile gerçekleştiren ASELSAN’ı tebrik ederiz.”