Ana Sayfa Haberler Prof. Dr. Emr...

Prof. Dr. Emre Alkin: Türkiye Cep Telefonuyla İnternete Girilen İkinci Ülke

Ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin, WhatsApp’ın Türk Hava Yolları’nın (THY) 12 katı piyasa değerine ulaştığını söyledi. Alkin, “Türkiye Meksika’dan sonra cep telefonu ile internete girilen ikinci ülke konumunda. WhatsApp’tan gönderilen mesaj sayısı ise 32 milyar. Bugün WhatsApp Türk Hava Yolları’nın (THY) 12 katı piyasa değerine ulaşmış durumda” dedi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), ünlü ekonomist ve İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkin’i konuk etti. Alkin, “Yeni Süreçte Türkiye Ekonomisi ve 2016 Beklentileri” konulu bir konferans verdi. Paranın günümüzde insanların önemsediği kadar önemli bir şey olmadığını savunan Alkin, “Önemli olan değer yaratmaktır. Günümüzde cep telefonları artık bir çözümdür. Mal ya da hizmet değildir. Ceket ya da yelek bir maldır. Cep telefonu ise çözümdür. Çözümü taklit etmek zor malı taklit etmek ise kolaydır. Cep telefonu eğer bir mal olsaydı metali ve plastiği 200-300 dolar olurdu. Bunu 1000 dolara satmalarının nedeni içerisindeki uygulamalar ve yazılım yani çözüm” diye konuştu.

“TÜRKİYE İNTERNET KULLANAN ÜLKELER ARSINDA İLK SIRADA”

Türkiye’nin en çok internet kullanan ülkeler arasında ilk sırada yer aldığını ifade eden Alkin sözlerini şöyle sürdürdü:

“Günümüzde cep telefonları aracılığıyla kullanılan veri konuşulan dakikanın yüzlerce katı oldu. Artık telefonu konuşmak için kullanmıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Meksika’dan sonra cep telefonu ile internete girilen ikinci ülke konumunda. İnovasyon bize tüm bunların bir evrim olduğunu söylüyor. Dünyada günde 20 milyar SMS atılıyor. WhatsApp’tan gönderilen mesaj sayısı ise 32 milyar. Bugün WhatsApp Türk Hava Yolları’nın (THY) 12 katı piyasa değerine ulaşmış durumda. Bu yaratılan bir değer sonucu oluyor. Benim için dünyanın en kalabalık nüfusu facebook. Facebook’tan sonra Çin geliyor. Çin’den sonra Hindistan geliyor. WhatsApp ABD’den önce geliyor. Sonra Google, sonra Linkedin geliyor. Bugünkü dünyada insanlar yiyeceksiz bir ay, susuz bir hafta, uykusuz 4-5 gün kalır fakat internetsiz birkaç saatte delirir.” İHA