Ana Sayfa Haberler Dünyanın Rusy...

Dünyanın Rusya’yı Dikkate Almasına Sebep Olan 5 Silah

Gürcistan, Ukrayna ve Suriye krizlerinde Batı ile karşı karşıya gelen Rusya, büyük ölçüde politikalarını uygulayabildi. Batılı ülkelerin yaptırımlarına gıda ambargosu ile karşılık veren Moskova’nın yeniden uluslar arası arenada etkili olmasında güçlü savunma kapasitesinin etkili olduğu belirtiliyor.

RT’nin haberine göre Rusya’nın 5 etkili silahı uluslar arası alanda Rusya’nın yok sayılmasına engel oluyor.

rus-ucagi-06
Sukhoi jetlerinin yeni nesil versiyonu PAK FA’lar deneme uçuşlarına başladı. Süper manevra kabiliyeti olan savaş uçağı havadan havaya ve havadan yere tam isabet atışlar yapabiliyor.

rus-ordusu-08
Rusya’nın ikinci korkunç silahı ise “Gece Avcısı” olarak tanımlanan Mi-28NM savaş helikopteri. Pilotların güvenliğini artıran yeni özelliklerle donatılan helikopterler yeni sensörlerle gece de gündüz gibi uçabiliyor ve hedeflerini vuruyor.

rus-ordusu-06Rus ordusunun yeni tankları Armata’lar ise bir çok silahla donatılabiliyor. Zafer Bayramı kutlamalarında Kızıl Meydan’da gösterime sunulan yen tanklar 2015’den itibaren Rus ordusunda görev almaya başlayacak. Rusların son model tankı eski T-72 platform üzerine geliştirilen modellerden çok farklı. Ana topun yanısıra, 2×30 mm makineli tüfek ve 2×12,7 mm ağır makineli tüfekten oluşan yardımcı silahları bulunuyor. Çelik kapasitesi 1,7 kat artırılmış olan yeni nesil tank, 80 kilometre hız yapabiliyor.

rus-ordusu-07
Rusya’nın dördüncü önemli gücü ise S-400 füze savunma sistemleri. S-400’ler jetleri, füzeleri ya da karada belirlenen bir hedefi kolaylıkla avlayabiliyor. Orta menzilli hava savunma sistemleri S-300’lerin geliştirilmiş yeni nesil versiyonu olan S-400’ler kısa-orta-uzun menzilli hava savunma sistemi olarak çalışabiliyor. 400 kilometre menzile sahip olan füzeler AWACS erken uyarı uçakları ve balistik füzeleri avlayabiliyor. Füzenin hızı 17 bin 280 km/saat.

rus-ordusu-09Rusya’nın beşinci büyük gücü ise denizlerde. Borey sınıf nükleer denizaltılar Rusya’nın gelecekte caydırıcı nükleer gücünün bir parçası olacak. Dünya okyanuslarında dolaşmaya başlayan Bulava SLBM’lerle donatılmış denizaltılar Rusya’ya saldırı planlayanları iki kez düşünmeye sevk ediyor.