Ana Sayfa Haberler İşte Dünyanın...

İşte Dünyanın En Prestijli Pasaportları

seyahat-turizm-pasaport-01

The Henley and Partners isimli kuruluşun Vize Kısıtlamaları Endeksi verilerine göre, İngiltere ve Almanya pasaportları 173 ülkeye vizesiz girebilme imkanı sağlayarak dünyanın en prestijlileri oldu. Listede, 172 ülke ile ABD 2’nci, 171 ülke ile Danimarka, Japonya ve Güney Kore 3’üncü, 170 ülke ile Portekiz ve Kanada 4’üncü, 169 ülke ile Singapur 5’inci sırada bulunuyor.

Kuruluşun bu seneki Vize Kısıtlamaları Endeksi raporunda en dikkat çeken ülke ise Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) oldu. Geçen yılki listede 77 ülke ile 55’inci sırasında yer alan BAE, vizesiz seyahat edebildiği ülke sayısını 77’den 114’e çıkararak 40’ıncı sıraya yükseldi.

Vatandaşlarına dünya genelinde 102 ülkeye vizesiz seyahat imkanı sunan Türkiye, 218 ülkeyi kapsayan Vize Kısıtlamaları Endeksi listesinin 49’uncu sırasında yer alıyor.

Ülkelerin, vizesiz olarak seyahat edebildikleri ülke sayısına göre derecelendirildiği listenin en sonunda, sadece 25 ülkeye vizesiz girebilme imkanı bulunan Afganistan yer alıyor. Irak vatandaşları 29, Somalililer ise 30 ülkeye vize şartı olmaksızın girebiliyorlar.