Ana Sayfa Haberler Dünyada Her Y...

Dünyada Her Yıl Bir Milyondan Fazla Kişi Trafik Kazalarında Hayatını Kaybediyor

İstanbul-trafik-06

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) açıkladığı Küresel durum raporuna göre yol güvenliğinde kaydedilen gelişmeye karşın her yıl 1 milyon 250 bin insan trafik kazasında hayatını kaybediyor. Öte yandan artan motorlu araç ve nüfus sayısına karşın trafik kazasında hayatını kaybedenlerin oranında pek bir değişiklik yaşanmadı.

Son üç yılda yaşanan gelişmelere göre 79 ülkede trafik kazasında ölenlerin sayısı azalmışken, 68 ülkede bu sayı arttı.

Örgütün Bulaşıcı olmayan Hastalıklar, Engellilik, Şiddet ve Yaralanmadan Korunma Yönetimi Bölümü Direktörü Dr. Etienne Krug, yol kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısının yüzyıllık artıştan sonra durma aşamasına geldiğini aktardı.

Yol kazalarının her yıl 1 milyon 250 bin can aldığına işaret eden Direktör Dr. Etienne Krug, “(Trafik kazası) Ölümün (Dünya’da) 8. sırada gelen sebebi oldu fakat ergenler ve yetişkinler için bugün birinci sebep.” diye konuştu.

Trafik kazası sonucu ölümlerin insanın yolaçtığı bir afet olduğunu vurgulayan Etienne Krug, “Ne yapılması gerektiğini biliyoruz. Bu iyi bir kanun yapma, hız yapma, alkollü araç kullanma, emniyet kemeri, motorlarda kask kullanma, yaya ve bisiklet yollarının trafikten ayrılması ve araçlarımızdaki güvenlik konusunda kanunları geliştirme meselesi.” şeklinde konuştu.

Dünya’da en az ölümlü trafik kazası Avrupa’da meydana gelirken en çok Afrika’de yaşanıyor. Trafik kazalarında ölümlerin yüzde 90’ı Dünya araçlarının yüzde 54’üne sahip düşük ve orta gelir seviyesine sahip ülkelerde meydana geliyor.