Ana Sayfa Haberler Dünya Çapında...

Dünya Çapında Fuarlar Atatürk Havalimanı’na İniş Yapacak!

İstabul’da 3. Havalimanın hizmete girmesinin ardından, Atatürk Havalimanı’nın bulunduğu alanın nasıl değerlendirileceğine ilişkin Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’dan açıklama geldi.

“Atatürk Havalimanı İstanbul’a nefes aldıracak bir alan olarak düzenlenecek” diyen Aslan, alana alışveriş merkezi ve konut yapılmasının söz konusu olmadığını belirtti ve terminallerin fuar alanı olarak hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.

Bakan Arslan’ın, “dünya çapında fuarlar” ve “ülke ekonomisine önemli katkı” vurguları yaptığı ifadelerine paralel olarak, “Atatürk Havalimanı’nda beş büyük dünya etkinliği” açıklaması geldi.

High Tech Port, Global SatShow, Expo Turkey by Qatar, World Cities Expo ve Eurasia Airshow gibi Türkiye’nin uluslararası arenada yankı uyandıran ve en katma değerli fuarlarını organize eden MedyaCity’nin Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, konuyla ilgili bir değerlendirme yaptı.

Kurt, şöyle dedi;

“Ulaştırma Bakanımız sayın Ahmet Arslan tarafından Atatürk Havaliman’ının dünya standartlarında bir fuar merkezine dönüştürülmesi Türkiye ekonomisi adına çok önemli bir dönüm noktasıdır. Dünya ekonomisine önemli ölçüde yön veren fuarcılık sektörünün, İstanbul gibi binlerce yıllık bir medeniyetle dünya standartlarında bir tesise kavuşacak olması Avrasya ve Ortadoğu bölgesinde Türkiye’nin ihracat gücüne oldukça önemli ölçüde değer katacaktır. MedyaCity olarak bu projenin gerçekleşmesi akabinde iletişim, sağlık, broadcast, denizcilik ve turizm alanında beş büyük dünya etkinliğini Türkiye’ye taşıyabileceğimizi ifade etmek istiyorum.”