Ana Sayfa Haberler Çiçek Aşısınd...

Çiçek Aşısından Sonra İlk Türk Ürünü, Kanama Kontrolünde Yüzyılın Buluşu

Hepimizin bildiği gibi kanama acil bir durumdur. Eğer vücuttaki kanın yüzde 20’si kaybedilirse hayati tehlike başlar. Kan kaybı ne kadar çok olursa vücudun beslenmesi de o kadar azalır. Bu nedenle kanamalı bir hasta ile karşılaşıldığında hepimiz tedirgin oluruz. Buradan hareketle, pıhtılaşma sorunu olan hastaların bile kanamalarını saniyeler içinde durdurabilen Bloodstopper ve birçok yeni nesil medikal ürün, 25 Mart Pazar gününe kadar Avrasya’nın en büyük sağlık fuarı olan Expomed’de sergileniyor. 

Medikal cihaz, ekipman ve teknolojilerin sergilendiği, medikal trendlerin ve bilimsel etkinliklerin takip edildiği Avrasya Bölgesi’nin ve Türkiye’nin en büyük fuarı EXPOMED, 22 Mart Perşembe günü açıldı. Medikal sağlık sektöründeki son teknolojiler ile donatılmış ürünler ise fuarda büyük ilgi gördü.

Bloodstopper, kanama kontrolünde yüzyılın buluşu

T.C. Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı olan ve çiçek açısından sonra ilk Türk ürünü olarak lanse edilen BloodStopper, Sağlık Acil durumlarda kullanılmak üzere hayat kurtaran teknoloji olarak karşımıza çıkıyor. Kanama kontrolünde yüzyılın buluşu olarak nitelendirilen BloodStopper, vücut dışı yaralanmalar, travmatik kesitler, diş operasyonları, spontane ya da cerrahi girişimler sonrası oluşan minör ve majör kanamaların kontrolünde kullanılıyor. Ambulanslar, acil servisler, ilkyardım merkezleri, hastaneler, itfaiyelerde rahatlıkla kullanılan ürünün öne çıkan en önemli özelliklerinden biri de bitkisel içerikte olması.

Ampül, sprey ve tampon olarak sağlık kuruluşlarında kullanılan BloodStopper, plazma ve serum içinde kısa sürede bir yapı ağı oluşturuyor. Yapılan genel hemostatik ve biyokimyasal testler sonucu bu yapı ağı sayesinde kan içindeki proteinler ve asıl olarak da fibrinogen ile kurduğu karşılıklı etkileşim sayesinde oluşan ve kırmızı kürelerin vital aggregasyonunu sağladığı biliniyor. Ayrıca mukoza çatlakları dahil yoğun dış kanamaları da durdurmada güvenle kullanılabiliyor. 

25 Mart 2018 tarihine kadar İstanbul’daki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek medikal cihaz, ekipman ve teknolojilerin sergilendiği, medikal trendlerin ve bilimsel etkinliklerin takip edildiği Avrasya’nın lider fuarı Expomed Eurasia; Ortopedi ve Sarf Malzemeleri, Elektro Medikal Ekipman ve Medikal ve Laboratuvar Teknolojileri ile Hastane Yapı ve Tıbbi Tesis Yönetimi ve yeni eklene OTC (Reçetesiz Ürünler) olmak üzere 4 temel ürün grubuna göre ayrılan salonlarda ziyaretçilerini bekliyor. Dünyanın farklı noktalarından İstanbul’a gelecek olan alım heyetlerinin de buluşma noktası olan fuar, özellikle Orta Doğu, Balkanlar, Kuzey Afrika ve Türkî Cumhuriyetlerden İstanbul’a gelecek sektör temsilcilerini fuar katılımcılarıyla bir araya getiriyor. 25 Mart saat 16:00’a kadar açık olacak fuarı www.expomedistanbul.com adresinden ücretsiz e-davetiye alarak ziyaret edebilirsiniz.