Ana Sayfa Haberler Chris Skinner...

Chris Skinner İstanbul’da

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB)’nin bu sene ikincisini düzenlediği ve iki gün boyunca İstanbul Wyndham Grand Levent Oteli’nde gerçekleştirilecek olan Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi başladı. Kongre’nin ilk gününde Borsa İstanbul Genel Müdürü Himemt Karadağ, SPK Başkanı Dr. Vahdettin Ertas ve TSPB Başkanı İlhami Koç’un konuşmalar yaptıkları kongre’de Türkiye sermaye piyasalarının geleceği konuşuldu.

Yarın da devam edecek kongrenin önemli yabancı konuğu Chris Skinner da kongredeydi. Bitcoin videomuzu izlemiş olanlar için Skinner adı yabancı değil. Dijital dönüşüm konusunda dünyadaki öncü analistlerden dijital bankacılık gurusu Chris Skinner da kongrenin ana konuşmacıları arasında yer alıyor. Skinner, Kongre’de, “Oyun Değişiyor: Fintech, Blockchain ve Değer Takası” başlıklı konuşmasıyla, teknoloji ile birlikte hızla dönüşen finans sektörü dinamiklerini anlatacak.

Finansal piyasalar ve Fintech alanında finanser.com sitesinde yazdığı yazılarıyla bilinen Chris Skinner, en çok satan iş kitapları arasında yer alan Digital Bank ve Value Web’in de yazarı. Skinner, Avrupa Finansal Servisler Kulübü ve Nordik Finans İnovasyon’un başkanlığının yanı sıra 11:FS isimli Fintech danışmanlık firmasında Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de yürütüyor. Iambank, Innovate Finance, Moven ve Meniga gibi birçok şirketin Danışma Kurulu’nda yer alan Skinner, bunun yanı sıra Wall Street Journal Financial News tarafından finans teknolojileri alanında en güçlü kişilerden biri seçildi.

Bitcoin videomuzun hemen başında Skinner’in ünlü sözüne yer vermiştik: ” Bitcoin, paranın geleceği mi, yoksa kafamız mı güzel?” Bugün kendisine bu sözünü sorduk. Ve aldığımız cevap çarpıcıydı. Skinner, bitcoin için ” It’s the future of speculation” – “Spekülasyonun geleceği” ifadesini kullandı. Ssunumunun da ilgi çekici olduğuna inandığımız Chris Skinner’ın konuşması yarın saat 10:00’da ve kitap imzalama etkinliği ise 11:30’da gerçekleşecek.