Ana Sayfa Haberler CDU Altmaier:...

CDU Altmaier: Türkiye Pek Çok AB Ülkesinden Daha Avrupalı Davrandı

By Olaf Kosinsky - Own work, CC BY-SA 3.0 de, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=38183294
By Olaf Kosinsky – Own work, CC BY-SA 3.0 de, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=38183294

Almanya Başbakanlık Başmüsteşarı ve Sığınmacı Politikaları Koordinatörü Peter Altmaier, sığınmacı krizinin çözümü için Türkiye ile yapılan işbirliğini savundu. Altmaier, “Türkiye pek çok Avrupa Birliği (AB) ülkesinden daha Avrupalı davrandı” dedi.

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle’nin haberine göre, Hıristiyan Demokrat Birlik partili politikacı Altmaier, Frankfurter Allgemeine Zeitung’un bugünkü baskısında, “Türkiye son üç yılda sığınmacıların kabulü konusunda son derece olumlu bir rol oynadı ve AB’ye üye pek çok ülkeden daha Avrupalı davrandı” ifadelerini kullandı.

Sorunu AB ile birlikte çözme yönünde Türkiye’nin büyük bir istek ve kararlılık gösterdiğini belirten Altmaier, Türkiye’nin AB ve Almanya ile jeostratejik işbirliğinde bir şans olduğunu fark ettiğini kaydetti. Altmaier, insan kaçakçıları ile mücadelenin anlaşmada ön koşul olduğunu da söyledi.

AB ile Türkiye arasında varılan uzlaşma çerçevesinde Avrupa’nın Türkiye’den belli kontenjanlarla sığınmacı alması planını da savunan Altmaier, “Yükün paylaşılmasına yönelik bir mekanizma oluşturulması da Ankara ile işbirliğinin bir parçası. Bu mekanizmayla Türkiye’ye gelen tüm sığınmacıların orada kalması ve ülkenin istikrarı açısından sorun oluşturmasının engellenmesi amaçlanıyor” diye konuştu.