Ana Sayfa Haberler BTSO’da...

BTSO’dan Mobilya Sektörü İçin AB Destekli Proje

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), mobilya sektörüne yönelik “Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi” kurmak için AB destekli proje hazırladı.

BTSO 29. ve 28. Meslek Komitesi üyeleri, MESYEB ve BUTGEM’e ziyarette bulundu. Vasıflı iş gücünü ve iş güvenliğini uluslararası standartlara taşımak maksadıyla hizmet BTSO bünyesinde hizmet veren MESYEB’i ziyaret eden 29. Meslek Komitesi Başkanı Durmuş Kumru, 28. Meslek Komitesi İbrahim Çatak ve komite üyeleri, merkezin faaliyetleri hakkında bilgi aldı. BTSO meslek komitelerinin MESYEB’e ziyaretlerinden dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirten MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök, 2014 yılında faaliyete geçen BTSO MESYEB’in Bursa iş dünyasının yerel ve küresel ekonomide rekabet gücünün artıracağını söyledi.

Nitelikli meslek ve iş güvenliğinin önemine işaret eden Karakök, 23 Mayıs 2015 tarihinden itibaren 40 meslek için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğunun getirildiğini hatırlattı. Karakök, “Merkezi’miz, sadece Bursa’da değil, Marmara Bölgesi’ne de hizmet vererek mesleki yeterlilikleri tarafsız bir şekilde değerlendiriyor. Mesleki yeterlilik belgesi, rekabet gücünü artırdığı gibi aynı zamanda bilinçli personellerin de yetişmesine fayda sağlıyor. Bu konuda devletin önemli destekleri var. Bunun için tüm firmaların mesleki yeterlilik belgesi konusunda çalışmalara katılmasını bekliyoruz” dedi.

Ramazan Karakök, BTSO öncülüğünde yeni bir proje hazırladıklarını da paylaştı. MESYEB’in yetkilendirme başvurusu yaptığı Metal, Otomotiv, İnşaat ve Enerji sektörlerine ilave olarak bölgenin önemli sektörlerinden olan mobilya sektöründe de mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme sistemi ile ilgili alt yapının kurulması için, MYK de tanımı yapılan ‘Ağaç İşleri, Kağıt ve Kağıt Ürünleri Sektörüne Yönelik Ulusal Meslek Standartları ve Ulusal Mesleki Yeterliliklerin oluşturulmasına yönelik VOC Test Merkezi Oluşturma’ Projesi hakkında bilgiler verdi. Karakök, projenin maliyetinin 257 bin Euro olduğunu ve kabul edilmesi halinde ise yüzde 81’inin AB tarafından destekleneceğini belirtti.

“BURSA’YA MOBİLYA SEKTÖRÜ İÇİN TEST MERKEZİ KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”

Proje için başvurularını tamamladıklarını dile getiren Karakök, şöyle konuştu:

“Mobilya sektörü Bursa için önemli. Proje kapsamında ilk olarak Bursa’daki sektör temsilcilerinin analizini yapacağız. Firmaların mevcut durumunu ve beklentilerini araştıracağız. Bu sınav merkezini Bursa’ya kazandırmayı istiyoruz. Eğer projemiz onaylanırsa, önümüzdeki sene ocak ayında projeye başlayacağız.”

29. Meslek Komitesi Başkanı Durmuş Kumru, MESYEB’in Bursa iş dünyası için büyük bir ihtiyaç olduğunu ifade ederek, “Mobilya sektörü için hazırlanan AB destekli proje bizim için büyük önem arz ediyor. Mobilya sektörü için bazı taleplerimiz var. Bu konuda MESYEB ve BUTGEM’in bazı çalışmalar gerçekleştirdiği görülmektedir. BTSO çatısı altında faaliyet gösteren iki merkezimizin de Bursa’ya büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz ” dedi. 28. Meslek Komitesi İbrahim Çatak, mesleki yeterlilik belgesinin Bursalı firmaları için fırsat olduğunu söyledi. Çatak, Bursa iş dünyasının MESYEB’in çalışmalarından faydalanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Meslek komitesi üyeleri, BTSO çatısı altında hizmet veren BUTGEM’e de ziyarette bulundu. BUTGEM Koordinatörü Muammer Paşa tarafından ağırlanan üyeler, merkezdeki sınıfları ve laboratuvarları inceledi. Ziyarette, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener de yer aldı. İHA