Ana Sayfa Haberler BMC Standına ...

BMC Standına Katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Vuran” Aracının Açılışını Yaptı

Acilis-Cumhurbaskani-2

 

BMC Standına Katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Vuran” Aracının Açılışını Yaptı

Yarım asırlık köklü bir geçmişe sahip olan BMC, otomotiv sanayindeki tecrübesini 1972 yılında savunma sanayine taşımış, ISO9001, NATO gizlilik ve Milli Gizlilik dereceli tesis güvenlik belgeleri ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından verilen üretim izin belgesi ile üretimini sürdürmektedir.

BMC, bu güne kadar üretimini gerçekleştirmiş olduğu 2 bin’ den fazla Taktik Tekerlekli Araç ve 3 bin Lojistik Destek Aracı başta olmak üzere zırhlı personel taşıyıcı araçları ve özel üretim askeri araçlarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere dünya ordularının yıldızı olmuştur.

05-08 Mayıs 2015 tarihlerinde İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi’nde düzenlenecek ve Türkiye’nin ve bölgenin savunma sanayi konusundaki en büyük fuarlarından biri olan IDEF Fuarı’nda BMC, KiRPi (6×6) Otomatik Silah Kuleli Mayına Karşı Korumalı Aracını, TOMA (Toplumsal Olaylara Müdahale Aracını), Gizli Zırhlı Otobüsünü, VURAN (Çok Amaçlı Zırhlı Aracını) ve Taktik Tekerlekli (6×6) Çekici Aracını 7. Salon, 703A nolu stand alanında görücüye çıkaracaktır.  

BMC OTOMOTİV SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Türkiye’nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden biri olan BMC, 1964 yılında İzmir’de kuruldu. Tasarım, ar-ge, mühendislik, üretim, satış ve satış sonrası hizmetleri kendi bünyesinde barındıran BMC, üretime başladığı ilk günden bu yana, 300 bin adedi geçen araç üretimi ile Türkiye ekonomisine yaklaşık 10 milyar dolarlık katma değer sağladı.

Kuruluşunun 50. yılını gururla kutlayan BMC, İzmir’deki 200 bin metrekare alana sahip, entegre tesislerinde ticari ve özel araç üretiminin her alanında çözümler üretmeye devam etmektedir.  Kuruluşundan günümüze, 700‘ün üzerinde konfigürasyonda araç, (çekici, ağır, orta ve hafif kamyon, kamyonet, minibüs, midibüs, otobüs, taktik tekerlekli ve mayına karşı korumalı zırhlı askeri araçlar) yedek parça, motor ve döküm parçaları üretimi yapan BMC, başta Avrupa Birliği üyesi ülkeler olmak üzere 80’i aşkın ülkeye de ihracat gerçekleştirmiştir.

BMC; yıllık 22.000 adet araç ve motor üretim kapasitesi, tamamı konusunun uzmanı yaklaşık 1.000 çalışanı, yenilenen kimliği, güçlenen yapısı ve yepyeni vizyonu ile “Bir dünya markası olma yolunda” hızla ilerliyor.

Acilis-Cumhurbaskani-1