Ana Sayfa Haberler Berat Albayra...

Berat Albayrak Euroclear ile İlgili Açıklamada Bulundu

09.06.2020 – Berat Albayrak Euroclear ile ilgili açıklamada bulundu. Ekonomi Bakanı Berat Albayrak, Türk lirası, Euro, dolar ve Altın cinsinden çıkarılan Hazine bonoları ve tahvillerin yabancı yatırımcılar tarafından kolay alınması amacıyla Euroclear ile anlaşma yapıldığını açıkladı. Albayrak açıklamasında şunları söyledi:

“İstanbul Finans Merkezi hedefleri kapsamında sermaye piyasalarının uluslararası standartlara uyumuna yönelik adımlarımız sürüyor. Euroclear ile yaptığımız iş birliği sayesinde yabancı yatırımcılar TL, döviz ve altın cinsinden tahvillerimize daha kolay erişebilecek. Hayırlı olsun.”

Euroclear’in 2019 Nisan ayından yayınladığı araştırma raporu bulgularına göre Euroclear anlaşmaları yabancı yatırımcılar için cazip şartların oluşması, anlaşma yapan ülke açısından piyasa volatilitesini azaltıcı ve borçlanma maliyetlerini düşürücü etkiler yapıyor.

Euroclear Bankası, the Euroclear Grubu bünyesinde faaliyet göstermekte. Bu grupta Belçika, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç and Birleşik Krallık ve İrlanda Euroclear Bankaları bulunmakta. The Euroclear groubunun 2018 itibari ile 791 trilyon Euroluk tahvili bulunmakta.