Ana Sayfa Haberler Belçikalı Val...

Belçikalı Validen Mültecilere Yardım Etmeyin Çağrısı

belcika-04Belçika’nın Batı Flaman bölge valisi Carl Decaluwé, Zeebrugge şehrine gelen mültecilere yemek verilmesinin yanlış olduğunu söyledi.

Bir Haber kanalına açıklama yapan vali Decaluwé, mültecilerin halktan destek alması durumunda daha çok mültecinin şehirlerine geleceğini iddia etti.

İngiltere’ye geçmek isteyen mültecilerin Zeebrugge şehrine geldiklerinden dolayı rahatsızlık duyduğunu söyleyen vali Decaluwé, “ halkımızın bilmesi gerekiyor ki mültecilere yemek verilmesi, daha fazla mültecinin buraya gelmesine neden olur. Çok zor bir durum olduğunu biliyorum ama çok mülteci çekmememiz gerekiyor. Polisin işini kolaylaştırmamız lazım.” dedi.

Decaluwe, açıklamasının devamında Belçika’ya gelen mültecilerin Belçika devletinden yardım istemeleri gerektiğini, hükümetin sosyal haklarından faydalanabileceklerini de sözlerine ekledi.

Decaluwé, Belçika üzerinden farklı ülkelere geçiş yapmak isteyen mültecilerin, kaçak ve illegal durumuna düştüklerini, illegal kaçakların kanun dışı hareket ettiklerini söyledi.

Vali açıklamanın ardından şehir sakinlerinden ciddi tepki aldı.

FLAMAN BÖLGESİNDE MÜLTECİLERİ BARINDIRAN OTELLERE PARA CEZASI

Flaman Bölgesi Ulaştırma ve Turizmden sorumlu Bakanı Ben Weyts bölgedeki 387 otel sahibine mektup göndererek mültecileri üç aydan fazla barındırmamalarını istedi. Aksi takdirde para cezasıyla birlikte otel izinlerinin iptal edileceğini ve maddi destek imkânlarının kesileceğini söyledi.

Weyts, uzun süre mültecilerin otelde barındırılmasının yeni mültecilere kapı açtığını savunuyor. CİHAN