Ana Sayfa Haberler Balkanlarda T...

Balkanlarda Tarihi Açıdan En Önemli Yerler

Balkanlarda Tarihi Açıdan En Önemli Yerler

Balkanlar İtalya Yarımadası’nın doğusunda bulunmaktadır. Balkanlar yeşili, doğası ve tarihiyle insanların en çok tercih ettikleri, gezmek ve görmek istedikleri bölgelerden birisidir. Her yıl yüksek sayıda turisti çeker. Özellikle 90’lı yıllarda Bosna’da yaşanan katliam insanların bu bölgeleri daha çok görmek istemelerine sebep olmuştur. Savaşların tahribatları Balkan ülkelerinde hala görülmektedir. Ayrıca bölgede uzun yıllar hakimiyet süren Osmanlı İmparatorluğundan izler de sıkça görüldüğü için birçok ortak kültürümüz bulunuyor.

Balkanların içerisinde bulunduğu ülkeler; Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Makedonya, Kosova ve Yunanistan’dır. Balkanlar sıcak ülkeleri içerisinde bulundurduğundan dolayı yaz tatili için de tercih edilir. Bunun dışında bazı ülkelerin topraklarının bir bölümü Balkanlar’da bulunmaktadır. Balkanlar jeopolitik konum açısından da oldukça öneme sahip yerlerdir. Zamanında çok büyük toprak kavgaları görmüş ve çok fazla insan hayatını bu sebepten kaybetmiştir.

Balkanlar Gezilecek Yerler

Balkanların hemen hemen her yeri doğa güzellikleriyle bilinir. Çoğu şehri birbirinden farklı tarihi güzellikler bulundurmaktadır. Balkanları ziyaret etmek isteyen insanlar turlara kaydolmakta ve turlar vasıtasıyla o yerler hakkında tarihi bilgiler edinebilmektedirler. Aynı zamanda tatil yapmak isteyen, denize girip güneşlenmek isteyen insanlar için de tercih sebebi olmaktadır. Balkanlar çeşitli etnik gruplara sahip insanlara ev sahipliği yapar.

Slovenya’da dünyanın en uzun yer altı mağarası vardır. Bulgaristan tarihi mekanlar olarak insanların akın akın gittiği yerlerdendir. Özellikle mimari açıdan insanların oldukça beğendiği, bol ziyaretçi akımına uğrayan bir yer olmakla birlikte sahilleriyle de yaz tatilinde popülerleşir. Karadağ denizi ve doğasıyla insanların tercih sebepleri arasındadır. Makedonya çok sayıda kilise, antik kente sahiptir. Yunanistan’da ise manastırlar oldukça tarih edilen yerlerdendir. Tarihi yerleri ziyaret etmeyi sevenler oldukça yoğun ilgi göstermektedirler. Balkanlar bu konuda zengin kültürel değerlere sahiptir. Her millete ait bir parça ize rastlanmaktadır.

Balkanlar Turu Ve Fiyatlandırma

Balkanlar çoğu Avrupa şehrine oranla daha uygun fiyatlara sahiptir. Alışveriş, gezme, konaklama veya diğer harcamalar Avrupa şehirleri ile kıyaslandığında aradaki fark çok barizdir. Yakın olmasından dolayı bölgeye uçağın dışında otobüsle de turlar düzenlenir. Birçok ülkenin aynı anda görüldüğü Büyük Balkan turu veya daha az destinasyonda uzun süre geçirmek için uygun fiyatlı ekonomik turlar tercih edilebilir. Tüm uygun fiyatlı Balkan turları için ziyaret edin: https://www.prontotour.com/Balkan-Turlari

Balkan turları Türkiye’de en çok ilgi gören turlar arasındadır. Hem tarihi öğrenmek hem de yeni yerler keşfetmek isteyen insanlar tercih etmektedirler. Ortak kültür ve yakın olmasından dolayı ilk kez yurtdışına çıkacak kişiler tarafından genellikle beğenilir. Özellikle Yunan adalarına bazı turlar aracılığıyla vizesiz gidiliyor olması deniz yolculuğunu da seven kişiler için oldukça avantajlı olmaktadır. Kısa sürede farklı sahillerde yüzmek, yolculuk esnasında tatil yapabilmek ve birçok diğer avantajla gemi turları yaz aylarının vazgeçilmezi olmaya devam ediyor.