Ana Sayfa Haberler Bakan Albayra...

Bakan Albayrak: “Görevi Türkiye Olarak Devraldık”

T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, G-20 zirvesi kapsamındaki toplantılarda bulunmak için Bali’de bulunuyor. (Bu seneki G20 toplantısının ev sahibi Arjantin ancak, IMF, Dünya Bankası ve G20’ye üye ülkelerin Finans Bakanları ve Merkez Bankası Başkanlarının katılacağı ekonomi odaklı toplantılar Endonezya’nın Bali adasında yapılmakta.) Bakan Albayrak da Bali’de gerçekleştirilen bu görüşmeler ve toplantılara dair sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Bali’de bugün, küresel finans kuruluşlarının ve yatırım fonlarının üst düzey yöneticilerinin katılımı ile düzenlenen toplantıda Türkiye’nin Yeni Ekonomi Programına ilişkin bir sunumun gerçekleştirildiğini açıkladı. Ayrıca yine önemli küresel banka ve yatırım şirketleri ile birebir toplantıların sürdürülmüş olduğunun bilgisini verdi.

Bakan Albayrak açıklamasının devamında, “Son olarak 8 ülkeden oluşan IMF ülke grubunun “İcra Direktörlüğü” görevini Türkiye olarak devraldık. Bu görevi yürütecek olan Sn. Dr. Raci Kaya’ya başarılar diliyorum.” dedi.